Wednesday, 23 August 2017

GLA Complex Shaklee Lebih Baik Dan Berkesan Dari Evening Primrose Oil

Assalamualaikum. Selamat sejahtera semua. Selalu tak dengar pasal supplemen Evening Primrose? Sangat biasa kan betul tak? Tapi ramai yang tak tahu Shaklee pun ada keluarkan produk yang lebih kurang sama tapi lebih tinggi nilai nutrisinya. Apa kebaikan GLA Complex Shaklee ni? Tunggu kupasan dari wartawan tak bertauliah ini. Eh eh ehh gurau je marah kene jual hihi.

Ni masalah biasa dikalangan wanita, zaman muda dulu,kite kalau period tak regular mula la cuak kenapa,bilaa nak datang,tensen jadinya. Tu belum orang yang memang masalah period tak datang dua tiga bulan 😣 something is wrong somewhere ok. Jangan anggap remeh je. Ade je kenalan akak die period dua kali je setahun. Lepas pergi jumpa doktor,doktor sahkan die ada masalah. Sebab tu jangan main-main kalau period jenis macam chipsmore tu, kene dapatkan khidmat nasihat doktor,especially yang dah kahwin,yang nak try to conceive tu,sangat penting untuk pastikan period regular.



Kite nak cite satu pasal omega. Selalu dengar pasal omega 3,omega 6 dan omega 9 tak? Semua omega ni perlu diambil dalam ratio yang mencukupi taw setiap hari. Contoh senang untuk omega 3 dalam ikan salmon.

kite nak cite pasal omega 6 atau nama sainsnya Gamma Linolenic Acid (GLA). Pernah dengar Evening Primrose Oil? Haa dalam tu ade GLA ni. Ape fungsi GLA:
πŸ’“ menstabilkan hormon
πŸ’“ menjaga kesihatan saraf
πŸ’“ bantu dapatkan kulit cantik,jerawat tak naik
πŸ’“ bersifat anti keradangan


Tapiii ape bezanya EPO dipasaran dan dari Shaklee ni?.GLA Complex Shaklee ditambah dengan Vitamin E untuk kesihatan kulit. Bahan yang digunakan untuk hasilkan GLA ni adalah sangat rare dan ada di sesetengah tempat sahaja,iaitu ekstrak Bunga Borage.
Kalau period tak regular, period kejap ade kejap takde, boleh cuba consume GLA ni taww. Cube cari punca masalah dah, selesaikan daripada diamm tak buat ape, melibatkan sistem dalaman badan taw,so jangan ambik mudahπŸ˜‰

Nak dapatkan supplemen Shaklee boleh hubungi kite taw

017-9050763
NINA FARHANA
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI.
COD:KAWASAN BERDEKATAN, POS SELURUH MALAYSIA


#BuildByMe #SuperStarzFamily 

Khasiat Garlic Complex Shaklee : Kapsul Bawang Putih Terbaik

Assalamualaikum,selamat sejahtera semua. Harini macam tak cukup kaki tangan keluar masuk rumah setel urusan bank. Jenuh jugak ye. Hihi. Alkisah baru daftar Haji tadi, adela dalam 30 tahun lagi giliran. Moga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki kut sampai seruan awal kan. Harini nak cerita pasal kebaikan Garlic Complex Shaklee. Kenapa beriya sangat nak ambik supplemen Garlic ni. 


Bawang putih ni kalau jadi makmak,rase tak lengkap takde die ,betul tak?
Selain rasa yang perlu untuk buat makanan sedap, bawang putih pun penting sebab memang terkenal dengan sifat antibakteria,antikulat dan antibiotik semulajadi. Tapi proses memasak dah memusnahkan bahan aktif dalam bawang putih yang mahalll sangatt sekarang niπŸ˜‚ whatttt? Siapa cakap tak mahal sila rajinkan diri tengok tag harga. Hehe.

Ape bahan aktif yang sensitif sangat pada haba tu? Allicin namanyaaπŸ˜‰πŸ˜‰ rugiii je taww bawang putih mahalll sekarangg!
So sebagai gantian, kalau awak selalu sakit demam,selsema atau untuk orang perempuan,ada masalah keputihan tu, boleh pilih untuk dapatkan melalui supplemen Garlic Complex. Melainkan awak boleh makan raw garlic, mentah setiap hari 😁 sebab tu Shaklee tambah spearmint dan rosemary untuk kurangkan bau dari bawang putih ni😁
Power tak power secara semulajadi memang Allicin ni membantu untuk melawan jangkitan kuman dan bakteria.
Selain tu, die ade efek thinning ataupun "mencairkan". Soo berhatihati kalau awak ade high blood pressure dan nak ambil supplemen berasaskan garlic. Kene ambil dengan mendapatkan konsultasi dari doktor dan mereka yang pakar okayπŸ˜‰

Selain tu, Garlic Complex ni boleh digunakan sebagai ikhtiar menghilangkan bau badan,mulut berbau dan lain-lain lagi. Nak taw lebih lanjut lagi boleh lajulaju whatsapp kite okkk.

017-9050763
NINA FARHANA
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI



#BuildByMe #SuperStarzFamily

Monday, 21 August 2017

ESP Shaklee Serbuk Protein Soya Lengkap Terbaik

Assalamualaikum. Selamat sejahtera, hari ni kite nak share pasal kebaikan ESP Shaklee, hot selling product dari Shaklee. Knenapa? Mestila sebab die best hihi. Perubahan yang ketara boleh nampak lepas consume ESP secara konsisten. Kalau tak caya nanti kite tempek testimoni pengguna tegar ESP kat bawah ye hehe.
Sebelum ni pun kite dah buat satu entry khas tentang ESP, boleh rujuk kat SINI untuk info lebih lanjut.

Jadi kenapa perlu ambik protein soya sebagai sumber protein harian? Kenapa tak cuba dapatkan dari sumber makanan macam haiwan?
Jawapannya adalah, protein soya tidak mengandungi kolesterol dan lemak berbanding dengan protein dari sumber haiwan. Protein dari sumber haiwan juga mempunyai risiko bahan kimia contohnya, suntikan untuk tambah daging,suntikan hormon dan lain-lain.

ESP ada 9 jenis Asid Amino Perlu yang tak.boleh dihasilkan badan.
Antara kebaikan ESP adalah:

  • Bantu pembinaan otot,rambut dan kuku yang sihat
  • Kulit yang cantik kerana mendapat bekalan protein yang mencukupi setiap hari
  • Membekalkan tenaga dan stamina yang kekal sepanjang hari
  • Mengandungi isoflavones yang mengurangkan risiko kanser payudara dan prostat
  • Membantu melegakan gejala menopause
  • Membantu kesihatan jantung dengan menurunkan kolesterol tak baik dalam badan
  • Membantu meningkatkan penghasilan susu yang berkualiti untuk ibu yang menyusukan anak
  • Membantu pembinaan organ dalam sistem tubuh badan bayi jika ibu mengandung mengambil ESP secara konsisten
Apa keistimewaan ESP dibandingkan dengan protein shake lain yang terdapat di pasaran?
  • Mengandungi 14g protein/serving. Tanpa kolesterol,lemak dan gula
  • Diperbuat daripada soya Non-GMO,organik dan tanpa hormon tambahan
  • Lengkap dengan 9 Asid Amino Perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badn
  • Low Glycemic Index (G.I) iaitu dapat membekalkan tenaga untuk jangka masa panjang tanpa meningkatkan paras gula dalam darah.
Tak tergugat keee tengok jeee ESP shake ni lalu lalang hari-hari? Hihi
Boleh whatsapp kite untuk dapatkan ESP secepat mungkin ye.
#BuildByMe #SuperStarzFamily



017-9050763
NINA FARHANA
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

Sunday, 20 August 2017

DTX Complex Shaklee : Ejen Detox Hati

Assalamualaikum,selamat sejahtera. Sebagai sambungan pengenalan produk dari Shaklee, harini giliran produk yang namanya DTX Complex. Boleh rujuk entri lepas di SINI untuk berkenalan dengan produk ini.Dengar nama pun dah taw kan, ade kaitan dengan detox ataupun detoks. Apa fungsi dan kebaikan DTX Complex ni dalam proses detox?
Mesti selaluuu sangat dengar perkataan detox kan? Detox ni proses buang toksin dari badan taw. Toksin tu datang dari mana? Makanan, ubatan, skincare,lifestyle dan macam macam lagi.



Kenapa penting sangat nak detox ni?
Organ yang jalankan proses detoks ni banyak tapi salah satunya adalah hati. Tapi hati ni bukan berfungsi untuk detox sematamata. Banyak lagi kerja yang dia buat. Sebab tu kita kena jaga hati kita,supaya dia boleh kerja dengan optimum. Makin banyak toksin yang kite ade,makin kuat hati kene bekerja. Jangan lupa vitamin yang larut lemak(A,D,E,K)pun diproses dihati sebelum diserap di usus.
So harini baru belajar pasal DTX Complex. Tengok nama pun tahu kan. DTX tu stands for detox. Kenapa penting nak ambik supplemen DTX ni?

DTX sebenarnya herba herba yang dah dikenalpasti dan digunakan untuk tujuan perubatan dah berzaman dah. Kandungan die
🌿 Milk Thistle : untuk membantu menjaga fungsi hati
🌿 Artichoke : membantu sel hati yang rosak untuk regenerate semula.
🌿 Turmeric : atau kunyit ada vahan aktif curcumin yang bersifat antibakteria,antikeradangan dan antikuman
🌿 LingZhi : untuk tingkatkan imuniti badan
🌿 Dandelion: membantu meningkatkan fungsi hati dan menurunkan paras gula dalam darag
🌿 Schizandra : bersifat antikeradangan dan antioksidan penting untuk proses detoks.

Semua herba ni perlu diambil dalam dose yang tertentu sahaja. Jadi dalam DTX Complex Shaklee ni dose yang selamat dan berkesan dan dapat membantu hati menjalankan proses dengan lebih optimum. Bila hati sihat, badan pun boleh jalankan proses lain dengan optimum. So,kalau makan supplemen,tapi takde kesan, kene detoks dulu okay?


Nak cari shaklee cari kite yeee 😘
NINA FARHANA
017-9050763
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Friday, 18 August 2017

Pengedar Shaklee Salak Tinggi : Nina Farhana (017-9050763)

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Harini entry khas untuk anda yang masih tercari-cari atau taktaw nak daftar ahli bagaimana dan dengan siapa. Anda yang berada di sekitar boleh daftar kite,Nina Pengedar Shaklee Sah Kawasan Salak Tinggi, Sepang,Kota Warisan dan Nilai. Untuk urusan pembelian produk Shaklee pun saya sediakan termasuk khidmat penghantaran atau COD ke kawasan berdekatan.

MENGAPA ANDA PERLU MENDAFTAR DENGAN SAYA?

Memang ramai SID yang anda boleh pilih untuk daftar tetapi hari ini kite nak bagitaw kelebihan mendaftar ahli Shaklee dibawah support group kami yang dibimbing oleh Master Salwa dan suaminya, Master Ithnin. Support group kami diberi nama SuperStarzFamily. Saya pula salah seorang Leader yang berada di bawah bimbingan Master Salwa sendiri. Beliau merupakan Leader yang berjaya mencapai tahap tertinggi dalam ranking bisnes Shaklee iaitu Master Coordinator hanya setelah fokus selama 7 bulan sahaja. Beliau juga mempunyai latarbelakang dalam bidang perubatan sebelum menceburkan diri dalam bisnes Shaklee. Beliau telah berjaya melahirkan ramai ahli bisnes Shaklee yang berjaya mencapai bonus 3,4, malah 5 angka setiap bulan.

APA KEISTIMEWAAN BERADA DIBAWAH ORGANISASI SUPERSTARZFAMILY?

Anda akan mendapat bimbingan ekslusif dari Master Salwa dan Master Ithnin sendiri. Mereka telah mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam dunia bisnes Shaklee selain mempunyai pengalaman menjadi pengguna tegar Produk Shaklee selama lebih 20 tahun. Master Salwa juga mempunyai banyak tips and trick bagaimana untuk menjalankan aktiviti marketing yang berkesan melalui media sosial seperti Facebook, Instagram dan Blog. Tak dilupakan juga teknik secara offline. Dengan bayaran sebanyak KOSONG ringgit. PERCUMA sahaja.

Bukan sahaja anda dibimbing untuk ketahui cara makan supplemen yang betul,tetapi cara untuk makan sehingga memberikan kesan positif yang diingini. Selain itu, kumpulan kami mempunyai akses langsung kepada doktor pakar perubatan yang mempunyai pengalaman lebih 20 tahun dalam bidang perubatan. Semua ini boleh diakses secara PERCUMA sahaja!

Anda juga akan mendapat direct access kepada nutritionist Shaklee dan segala informasi berkenaan Shaklee yang disampaikan oleh Nutrionist yang bertauliah.

Dibawah bimbingan Master Salwa juga terdapat kumpulan Khas bagi Pengedar Shaklee Lelaki jadi tak perlu risau atau malu-malu.

Masih terfikir-fikir dan ragu-ragu?

CARA DAFTAR AHLI
Mudah sahaja, anda hanya perlu ikuti arahan berikut:




SMS "Daftar Ahli" atau Whatsapp ke nombor 017-9050763 dan saya akan terangkan cara-cara dengan lebih terperinci.

Atau anda boleh terus Walk-In ke cawangan berdekatan dan mengisi borang keahlian yang disediakan. 

Untuk bahagian berikut pada borang,anda boleh isikan butiran seperti di bawah: 

SPONSOR INFORMATION

Shaklee Id: 1226573
Name: Wan Nina Farhana
Phone: 017-9050763


Selepas pendaftaran selesai, anda boleh terus hubungi saya di 017-9050763 untuk saya guide anda cara makan dan sebagainya.

Ada yang bertanya, kalau berminat untuk berniaga macamana pulak prosesnya?
Masih sama, anda hanya perlu daftar ahli dan membayar yuran keahlian sebanyak RM79 ringgit (termasuk pos:kitbag ahli). Maklumkan kepada saya, dan anda akan dimasukkan ke dalam support group kami. Selepas itu anda akan dapat mengikuti kelas secara online mahupun offline untuk lebih mengenali produk Shaklee. 

Jom daftar ahli dengan saya dan kita sama-sama menyinar seperti bintang kejora. Shining like a star with SuperStarzFamily! 😘



Nina Farhana
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI.
017-9050763


Thursday, 17 August 2017

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Assalamualaikum. Mood nak makan manis-manis ni membuak-buak pulak. Dalam otak fikir nak buat kek laaa kuih laa, tapi belum terlaksana. Jadinya, kite belanja resipi cupcake Pandan Gula Melaka atau Kek Pandan Gula Melaka atau Kek Pandan Nisang. Hihi sebenarnya benda yang sama je, cuma kite buat versi mini aje, boleh hulur-hulur kat jiran kiri kanan. Resipi ni melambak dah sebenarnya online tinggal nak search aje. Kali ni kite guna resepi Azlina Ina, mintak dihalalkan lah ye. Sedap dan senang je sebenarnya. Kalau versi kite ni semua nak yang mudah-mudah aje hehe

Bahan A

  • 1/2 cawan santan kotak (kite suka pakai brand Kara pekat sikit dari brand lain)
  • 1 sudu kecil emulco pandan coconut
  • 1 sudu kecil pewarna hijau (boleh ganti dengan air daun pandan tapi kaler die light sangat)
  • Satukan dan kacau sebati

Bahan B
  • 1 1/2 cawan tepung naik sendiri Bluekey
  • 1/2 cawan tepung hong kong atau tepung gandum
  • 1 sudu besar tepung jagung
  • 1 sudu kecil baking powder
  • Satukan dan ayak

Bahan C 
  • 125 g butter
  • 1/2 cawan gula halus
  • Esen vanilla
  • 2 biji telur
  • Campurkan dan putar butter+gula+esen vanilla sehingga sebati
  • Masukkan telur sebiji demi sebiji
  • Masukkan bahan A dan bahan B berselang seli sehingga habis
  • Sediakan loyang dan lapik baking paper
  • Bakar suhu 170C selama 40 minit(kalau buat versi cupcake dalam 10-15 minit je sebab kecik)
Untuk toppingnya kite guna whipping cream Vivo aje, non dairy, senang sebab tak sensitif macam yang dairy. Overmix tak menjadi aje selalu. Cream Vivo ni memang dah manis so tak payah tambah gula. Guna secawan je,pukul sampai kembang.

Untuk drizzle dan filling gula melaka
Ambil sekerek(sebiji) gula melaka cairkan dalam suku cawan air. Kacau sampai pekat guna api kecik, sampai cair, biarkan sampai sejuk.

Dah sejuk, tebuk sikit bahagian tengah cupcake,masukkan dalam tu,kalau cair die meresap ke dalam kek,tapi ok jeee buat rasa gula melaka tu dalam kek. 
Pipekan topping cream tadi, drizzle gula melaka atas tu.
Siappppp!
Boleh tahan manis,nasib baik kek tak berapa manis,kire balance laa hehe.

Pandan gula melaka: checked!
Hihi selamat mencubaa nah blanje gambar comot 


Wednesday, 16 August 2017

Shaklee Collagen Powder : Minuman Collagen Terbaik Dan Berkesan

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Harini nak share lagi kebaikan Collagen Powder Shaklee. Lepas belajar dan ikuti kelas product knowledge barulah faham, Collagen ni bukan semata-mata untuk kecantikan je. Apa manfaat kalau kita consume Collagen dan ape beza Collagen Powder Shaklee? Jom baca sikitt.


Pernah dengar talk dalam radio, doktor kata bila kita mula berumur 20 tahun ke atas, collagen dalam badan mula menyusut. Mula keluar kedut, lutut mula sakit.
Sebenarnya collagen ni bukan semata-mata untuk kecantikan je taw, yang lagi pentingnya,collagen ni yang bantu maintain kesihatan sendisendi, tulang, rangka kita. Toksah duk ingat nak cantikkk je, kang lutut sakit,sendi bergeser, nak buat tu sakit solat sakit eh macam macam lagi lah. Siapaa kata cantik tu penting masa tu? Cumaa bonus laa untuk orang yang consume collagen untuk kesihatan,kulit die jadi anjal tegangg balik. 

Kenapa penting nak tahu sumber collagen ni, kalau dari lembu,kene tahu lembu tu disembelih macamana, ayam pulak macamana. Oink oink pulak memamng HAROMMMM lah ye.


Contoh Collagen Shaklee ni sumber die dari sisik ikan merah dari laut dalam. Dan yang paling best ade tambahan Lactobacillus Acidophilus,ni kalau biase dengar dalam iklan susu kultur selalu ade. Ape fungsinya? Untuk bantu penghadaman. Jadi,barulah collagen tu dapat diserap dengan lebih optimum. Tapiii tapiii jangan main sebattt je produk yang berasaskan collagen ye adik kakak, ade individu yang tertentu yang TAK BOLEH ambil collagen. Nak tahu, kene la cari penjual yang tahu dan arif. Bukan penjual semata,aci jual. Gitu. Lepastu janganla cayee kalau produk rege macam sepapan telur yang ahkak beli tu ade collagen. Ape lagi, Nak sihat,sendi tak bergesel bonusss pulak kulit anjal toingg toingg macam baby? Cecepat contact kite okayy. 

Tekan SINI untuk info lebih lanjut Collagen Powder Shaklee.




NINA 017-9050763
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Tuesday, 15 August 2017

Carotomax Shaklee : Beta Carotene Dan Pelbagai Antioksidan Hebat

Harini kite nak perkenalkan salah satu produk yang tinggi antioksidan dari Shaklee iaitu Carotomax Shaklee. Nama lainnya Vitamin A. Apa kebaikan Carotomax Shaklee dan kenapa kita perlu amalkan setiap hari dan perlu diambil melalui supplemen instead of dari sumber asal.

Macam biasa, Vitamin A ni sama macam vitamin lain, badan tak dapat hasilkan sendiri jadi kene ambik dari sumber luar. Carotomax adalah campuran unik alpha-carothene,astaxanthin, beta-carothene, leuteine, lycopene dan zeaxanthin untuk menghasilkan carotenoid yang lengkap.
Contoh makanan yang banyak vitamin A ni bukan dari Carrot semata. Tak mencukupi ye. Antara sumber Vitamin A adalah
  • Hati lembu, 
  • hati ikan, 
  • salmon,
  • tumbuhan yang berwarna kekuningan,oren merah dan sewaktu dengannya.

Tapi perlu berhati-hati kalau ambil dari sumber hati ni sebab hati tempat toksin dikumpulkan. Tak elok ambil terlalu kerap dan dalam kuantiti yang banyak. Semua vitamin ni sensitif pada suhu, jadi proses untuk hasilkan makanan yang menggunakan haba sebenarnya dah musnahkan kebanyakan nutrien dalam makanan. Vitamin A umum tahu untuk kesihatan mata. Tapi sebenarnya banyak lagi fungsinya, antaranya

  • Untuk kulit cantik,
  • Penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan, 
  • meningkatkan sistem imun , 
  • melindungi dari rabun malam, 
  • mengelakkan masalah kelemumur, 
  • terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum

Antara tanda kekurangan Vitamin A adalah 
  • rabun malam, 
  • kerap selsema, 
  • kerap terkena ulser,
  •  masalah tidur atau insomnia, 
  • masalah jerawat
  • kulit bersisik
Awak ade ciri-ciri diatas? meh dapatkan Carotomax dari kite ok?

Nina Farhana
017-9050763
Pengedar Shaklee Sah Kawasan Salak Tinggi, Sepang,Kota Warisan dan Nilai

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Monday, 14 August 2017

B-Complex Shaklee : Vitamin B Lengkap Dengan Asid Folik

Assalamualaikum. Selamat sejahtera untuk pembaca semua. Harini nak kenalkan satu supplemen yang sangat penting untuk ibu mengandung terutamanya. Ehhh no no bukan UNTUK ibu mengandung SAHAJA okeyy semuaaa orang pun sebenarnya amatlah perlu ambik B-Complex Shaklee ni. Tambahan TERUTAMANYA tu untuk ibu mengandung sebabnya dalam B-Complex Shaklee ni ada Asid Folik atau pun Folic Acid.


Rupenya Folic Acid yang duk ambik time pregnant tu salah satu dari 8 jenis Vitamin B yang perlu untuk keperluan badan. DANNNN salah faham pasal folic acid,HANYA perlu masa pregnant sahaja. Belum kahwin, muda mudi, baru kahwin, nak cuba mengandung, dah mengandung lagii lagii laa wajib ambik Vitamin B ni kerana perkembangan otak bayi berlau dengan sangat pesat semasa didalam kandungan.
Sumber: Google Image

Nanpak tak perkembangan pesat otak bayi berlaku semasa bayi didalam kandungan lagi. Oleh itu,jangan ambil mudah tentang kepentingan Asid Folik sepanjang tempoh kehamilan. Kekurangan Asid Folik semasa mengandung boleh mengakibatkan kecacatan pada otak dan saraf bayi. Sobs.

Badan kita tak boleh hasilkan Vitamin B sendiri, jadi perlu ambil dari sumber luar, contohnya sayur,kekacang,ikan ayam dan lain-lain lagi.
Ape Vitamin B yang ada dalam B Complex Shaklee ni? Ada 8 semuanya
B1
B2
B3
B5
B6
B12
BIOTIN
FOLIC ACID
Kenapa pentingnya semua Vitamin B ni diambil bersama? Sebab kalu tak cukup satu,fungsi setiap satu tu tak optimum. Teamwork tu penting.

Ada yang berfungsi untuk tingkatkan imun sistem,penting untuk pembinaan kulit,rambut kuku yang sihat. Nak tukarkan makanan pada tenaga pun perlukan bantuan Vitamin B ni taw. Yang paling buat omakk den tekojut, bile simptom kurang vitamin B ni adalah

  • Cepat sentap
  • Anxiety disorder(fikir negatif je)
  • Penat
  • Mengantuk
  • Kaki senang kebas-kebas 
  • PMS
Ohhh rupenye PMS yang overover tuu tak normal okayy. Do not blame your hormones. Hihi
Nampaknya ciri-ciri kekurangan tu sikit sebanyak ade, so lelajuu laaa kene klik order kikiki. Tu laa siapa cakap makan Vitamin B masa ngandung je penting. Laki pompuan,tua muda semuaaaa perlu taw.
Nak amik from food pun boleh,tapi kene makesure fresh foods taw sebab depa semua ni sangat sensitip. Haba,tekanan,toksin dari luar,semua boleh sebabkan termusnah semua Vitamin ni. Lagi satu sumber yang agak,agak senang nak makan, kekacang ler. Almond kaa, macadamia ka,one handful daily,thrice a day. Mahai taww kekacang ni semuaa walaupun namanya kacang,dalam roti pun ade B3 tapi yang added punya,bukan natural punya sebab proses tu dah hilangkan b3 dari tepung,sebab tepung kan kaler putih suci dah sedangkan semua vitamin ni ade warna tersendiri.
So the best is to opt for supplements lah. Dann supplements pulak kene lah yang lengkap adik beradik berlapan ni terutamanya Biotin. Dann dos yang ditetapkan macam BComplex Shaklee yang ikut saranan dos USRDA. Sebabkan "mereka" ni larut air, kene amik daily taw bukan sebulan sekaliπŸ˜‚
Jomm lets be more healthy and provide nutrisi penting pada badan melalui MAKANAN PELENGKAP ie:supplements . Pilih yang terbaikπŸ’ͺ. Boleh baca mengenai B-Complex Shaklee di SINI

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Nak dapatkan supplemen tapi tak tahu apa yang sesuai dengan keperluan badan awak? Meh kite tolong, jangan sembarangan beli dari online platform taw, siapa yang nak guide awak nanti.

NINA FARHANA
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

COD: KAWASAN BERDEKATAN
POS SELURUH MALAYSIA

Sunday, 13 August 2017

Alfalfa Complex Shaklee Herba Klorofil 1001 Manfaat

Assalamualaikum. Lama rasenye menyepi dari blogging. Taknak cerita lah sebab nye kalau cerita nampak nauu nak create alasan je hiksss. Ampunn. Takpee renew target nak update harihari pulakkk. Bewareeee hehehe. Harini nak cerita kebaikan Alfalfa Complex Shaklee taww.
Rasa macam harihari kat group sebelah ade yang tanya soalan cara nak banyakkan susu, milkbooster apa yang menjadi, jamu apa yang bf mommy makan tapi tak bagi efek pada ibu dan anak.



Alfalfa ni masyaAllah sangat hebat sampai digelar King of All Foods taw. Kenapa? Sebab die ade nutrient yang lebih dari pokok renek lain seangkatan dengannya. Akar die sangattt dalam mencecah 20 kaki ke dalam tanah, daripada situla die serap nutrient yang berbeza ni. Nutrient dalam tanah ni berbeza ikut kedalaman. Jadi makin dalam akar pokok,makin banyak jenis nutrien yang diserap tu. Haa hebat kan?
Perkataan Alfalfa tu sendiri yang diambil dari perkataan Arab Alfun yang membawa maksud seribu seribu. Sebab tulah Alfalfa ni ada seribu satu kebaikan.
Proses penghasilan Alfalfa Shaklee ni sangattt teliti. Untuk pastikan selamat, dari proses penanaman sampai lah proses jadi tablet tu, sangat dipantau. Proses saringan yang mesti dilepasi adalah pertama sekali bebas dari sebarang unsur racun serangga. Even sikit pun Shaklee akan discard the whole batch taw. Ketat sangat proses nak hasilkan Alfalfa Complex ni.

Kite nak share lah  mana tahuu ade makmak kat sini punn ade masalah kat atas jugak kan. So far dah bertahun-tahun kite duk makan Alfalfa Shaklee ni. Dulu zaman belum kawin amik as supplemen untuk masalah lain,pastu lepas kawin beranak, teruuuss je sambung consume untuk milkbooster. Memang alhamdulillah susu meriah tak pernah alami masalah susu kurang keee pam dapat sikit kee. Sekarang pulak df je, baru nk stockup sikit-sikit jadinya selalu sangat laa engorged,kadang-kadang ngeri nak telan, tapi kalau tak telan rase tak best,dilema sangat hehe. Badan pun rase best je harihari, sebab tu orang panggil die jamu moden. Jamu moden untuk apa? Haa dah kawin tu tawla kan....
Selain tu kene banyakkan minum air jugak. Eh tapi minum air banyak ni memang tak risau sangat, sebabnye dahagaaa je sepanjang masa. Hihi..Cara lain nak banyakkan susu mestila kene rajin pam taw, lagi tinggi demand lagi banyak production.
Selain tu Alfalfa ni jugak sesuai untuk

  • detoks darah,
  • detoks usus,
  • menurunkan kadar gula dalam darah, 
  • membantu mereka yang menghadapi masalah darah lambat membeku. Bila luka darah lambat berhenti mengalir,tandanya kekurangan Vitamin K. Dalam Alfalfa ni ada Vitamin k tersebut.
  • Mengeluarkan angin dari perut dan usus
  • Membantu memerangkap lemak dan kolesterol
Dannn paling best, selaluu kan dengar, yang muda,yang bujang,yang dah kawin,anak dua,anak sepuluh. Mesti pernah alami masalah keputihan,betul tak? Bonusss nyee alfalfa shaklee ni boleh bantu kurangkan ataupun testimoni kite sendiri taw, sangat berkesan kurangkan masalah keputihan. Sebab tu laa dari zaman mudaa duk amik alfalfa ni
tapii ada beza susu yang berkualiti dan tak ok. Nanti rase macam nak share skit la. Harap-harap mood rajin datang i
Nak cari alfalfa? Whatsapp je kite okay?


NINA FARHANA
017-9050763
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Kota Warisan, Sepang dan Nilai

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Saturday, 3 June 2017

Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

Assalamualaikum semua... Selamat Berpuasa, diam tak diam dah seminggu rupanya kita berpuasa. Ok tak? Kalau yang bekerja tuuu bulan puasa ni laa best kann, sebab waktu kerja dah jadi singkat, balik pun awal kan? Heehee. So harini kite nak share sikit pasal puasa. Penting taw terutamanya untuk ibu-ibu yang mengandung, menyusu baby, bulan puasa ni lahh bulan yang paling mencabar. Macamana cara nak kekal berpuasa tanpa rasa penat dan membahayakan kesihatan? Kite nak share cara kita taw, pagi-pagi masa sahur kite makan nasik, kurma 3 bijik, dan shake ESP. Haaaaa rahsia dia, ESP lah. Ade beza taww. Macam tahun lepas kite mengandung dan menyusukan anak dalam masa yang sama. Ya Allah jangan cakap nak puasa, nak bangun pun terketar-ketar lutut. Sangat mencabar, masa tu pulak tengah alahan teruk,awal pregnancy. Boleh bayang tak, sampai suami kite asyik cakap, tak payahlah puasa, Kesian nengok huhuhu. Jaddinya adelaa dalam 10 hari tinggal puasa FUUUUHHHH.  rugi sangat rasenya. Kalaulah dulu dah kenal dan dah tahu perlu amik supplemen, mesti dapat puasa penuh. Bile lagi kan nak rasa puasa penuh, time mengandung jelaa. hihi. 

Dan tahun ni, kite berpuasa sambil menyusukan baby 5 bulan,alhamdulillah belum miss lagi setakat ni. Sangat berbeza perasaan nye, takde rase menggigil-gigil sebab lapar, cuma dah petang-petang gitu baru rasa haus, Normal lah kan, ibu menyusu memang kene minum air yang cukup. Lepas berbuka memang konsisten lagi habiskan air dua botol=2 liter. selebihnya topup bila bangun sahur. Kite ni jenis yang suka minum air, so memang takde masalah lah. Nak cerita macamana ESP ni bagi efek yang sangat positif dan membantu kite.

ESP ni adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Word ENERGIZING tu pun dah membawa maksud die kan. hehe. Protein soya ni amatlah bagus taw sebab kalau nak bandingkan dengan protein dari sumber tumbuhan. Kenapa?

  • Protein dari haiwan mengandungi bahan kimia. Sekarang memang dah normal laa ayam cucuk hormon nak bagi besar,gemuk-gemuk. Hormon untuk tambah daging dan jugak antibiotik. Jadi secara tak langsung bila kite consume protein dari haiwan, kite pun turut sama dapat tempias dari bahan kimia yang disuntik wuuuuu horrorr rase. Bukan tak boleh langsung tapi kene berpada-pada lah kan. Kecuali memang ayam tu dilabel ayam organik, tak guna bahan kimia untuk boost growth.
  • Kedua protein dari sumber haiwawn tinggi kandungan lemak dan kolesterol. Normal lah kan ade lemak, tak banyak sikit pun perlu diambil, kene monitor pengambilan untuk elakkan lemak berlebihan.
ESP ni diperbuat daripada soya. Jadi part lemak dan kolesterol pun dah kite elak. Dan soya yang digunakan untuk pembuatan ESP adalah soya yang non-GMO atau takde anasir-anasir luar yang mengganggu pertumbuhan, perkembangan soya ni. Semua ditanam secara organik dan  semulajadi. Setiap proses dipantau sehinggalah terhasilnya ESP ni.
Dalam ESP pulak, terdapat Asid Amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.

Kebaikan ESP:

  • Membantu mendapatkan otot, rambut, dan kuku yang sihat. Abam-abam yang nak sado amat digalakkan untuk ambil ESP untuk build muscle kan. Otot dibina dari protein, so memang convenient sangat ESP ni. Untuk kuku dan rambut pun sama, jadi takdela rambut rapuh senang putus atau bercabang kan.
  • Membantu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Kite perlukan bekalan protein setiap hari untuk proses bina sel baru. Sel kulit kita hari-hari mati taw, so nak renew tu, perlunya ambil protein untuk pastikan sel yang terhasil adalah sihat.
  • Yang paling penting, yang ni laa yang paling membantu sepanjang bulan puasa ni, ESP bekalkan tenaga dan stamina yang kekal lama dan boleh bertahan sepanjang hari. Kenapa? Badan kita akan detect karbohidrat dulu untuk dicerna dan ditukarkan kepada tenaga. Contoh karbohidrat biasa adalah nasi. Jadi bila kita sahur dengan nasi, badan akan detect dan tukar pada tenaga instantly. Dah masuk tengahari mula rasa penat, badan tak cukup sumber nak convert kepada tenaga. Sini lah pentingnya ESP ni, sebab die terdiri dari Protein. Protein ni sumber yang lambat dicerna dan sebab tulah kita akan rasa kenyang lama dan sepanjang hari tak rasa penat. Best ke best?
  • Menganduni isoflavones yang membantu mengurangkan risiko kanser payudara dan prostat. 
  • Membantu menjaga kesihatan jantung dengan membantu merendahkan kadar LDL(kolesterol jahat)
  • Bagi ibu mengandung pula, protein membantu dalam perkembangan bayi iaitu untuk penghasilan organ sel dan tulang.
  • Untuk ibu yang menyusu pula, ESP boleh membantu bertindak sebagai milkbooster dan susu yang terhasil pun pekat

KEISTIMEWAAN ESP:
  1. Membekalkan 14g protein/serving berbanding makanan lainlain. Yang penting tanpa gula, tanpa lemak dan tanpa kolesterol
  2. NON-GMO soy.Soya organik dan tanpa hormon tambahan.
  3. Melalui proses istimewa dimana setiap langkah dari sumber sehingga terhasilnya ESP dikawal dan diselia dengan rapi untuk mengekalkan kualiti dan mutu.
  4. Lengkap dengan 9 Asid Amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan hanya boleh dilengkapkan melalui diet harian.







Best ke best? kite memang dah jatuh hati habis dekat ESP ni. Selain manfaat yang banyak, jimat masa taw. Pagi-pagi kelam kabut nak breakfast tak sempat, shake je ESP, 2 minit dah siap :)


Nak dapatkan ESP  anda?

Hubungi saya 
PENGEDAR SHAKLEE SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN NILAI
NINA FARHANA
017-9050763

COD:SEPANG,SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS SELURUH MALAYSIA

Thursday, 18 May 2017

Halal Ke Shaklee Ni?


Assalamualaikum semua. Lama tak bersiaran. Apa khabar? Harini nak update sikkkitt je pasal isu Halal Shaklee. Sebab ade few customer yang datang tanya, betul ke Shaklee ni tak Halal? Betul ke tak boleh makan Shaklee ni? Ni jawapannya bagi awak-awak yang masih confuse lagi tu. Jangan risau, nak cerita jugak sikit,sebelum kite start meniaga online ni, dulu kerja kite deal dengan orang-orang JAKIM ni la. QA EXECUTIVE cum Halal Officer kat dua company yang femes jugaklaa.Kalau kite sebut je nama company ni korang mesti taw punyee hehe JENG3.. So, tahula jugak sikit selok-belok on how nak dapatkan sijil Halal ni. Yang paling penting nak bagitaw, tak senang ye nak dapatkan sijil Halal, even kalau dah dapat pun, ade expiry date, everytime dah expired, kene go thru inspection dari JAKIM. Yang paling best, JAKIM TAK PERNAH BAGITAHU kalau nak datang. NEVER okay? Bile dah submit form nak renew atau nak mintak sijil halal for new products, mula lah tak lena tidur,makan tak kenyang, sebabnye depa sukaa buat alaa-ala SURPRISEEEE! Ha, sebab tu la susah, tetibe je baru nak start bergosip ngan akak ofis, eh jap Nina, ade call.

                   


"Hello. Cik Nina ke? Kami dari JAKIM, kami dah sampai depan ofis ni"
GULPPP
Nampak ke nampak,ingat senang nak ngelat? Sebab tu kita kata, Yakin lah, JAKIM bukan buat kerja aci lepas je taw, sangat detail,even lampu kat stor rosak pun depa keluarkan surat amaran.
eh panjang pulak membebel, cuma nak cakap dan nak make sure semua orang faham dan yakin. Sebab kite sendiri dah pernah terlibat dalam hal-hal gini, makanya mestilah kite sendiri yang makan ni cek dan dah yakin dulu baru berani nak consume betul tak?

Untuk yang tak tahu, proses nye lebih kurang sama, bagi Certified Bodies Luar Negara, pun lebih kurang proses, ataupun lebih kompleks dan complicated lagi. So janganla sesenang nak remehkan dan label ikut suka je taw. Telinga ni mendengar, nak percaya dengan bijak atau melulu je tu pilihan kita. 

Opssss,ok tadi cakap sikit je kann nak membebel, kekekeke. Okayyy harap semua dah clear benda ni. Kalau tak yakin jugak, boleh ke laman web JAKIM sendiri dan cari list Badan Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM. 

ok dah yakin? Mehla beli Shaklee ngan kite muahhhhh hehehhe 







Former Halal Executive
Shaklee Independant Distributor

NINA FARHANA
PENGEDAR SHAKLEE SAH SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS KE SELURUH MALAYSIA

Wednesday, 3 May 2017

Set Kehamilan Lengkap Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaa. Tadi kite ada explain detail pasal Set Basic/Asas Kehamilan Shaklee kan? Kalau ada yang asas, maksudnya ada yang Extra betul tak?? :) So post kali ni, kita nak cerita ataupun explain lebih lagi pasal Set Kehamilan yang Shaklee provide. Basically tiga item yang terkandung dalam set asas masih sama, cuma ada beberapa item lagi ditambah. Kenapa? Mestilah untuk dapatkan kesan yang lebih optimum dan memastikan kesihatan ibu-ibu mengandung berada pada tahap yang  lebih optimum, betul tak? Untuk keterangan berkenaan set Basic/Asas boleh refer SINI 

Jadi sebagai tambahan pada tiga item asas diatas, ada tiga lagi item tambahan yang diperlukan oleh ibu mengandung,

  •  ESP(Energizing Soy Protein)  Refer SINI untuk maklumat lanjut berkenaan ESP. Secara ringkasnya ESP ni sumber tenaga segera dan kekal lama. Kenapa dia tahan lama? Sebenarnya sumber makanan yang berasaskan protein lebih lambat diproses oleh badan kerana sumber yang berasaskan karbohidrat dahulu yang akan digunakan untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi, protein dalam ESP ni akan diproses apabila karbohidrat sudah habis digunakan. Sebab tulah bila kite consume anything yang berasaskan protein kita akan rasa kenyang lebih lama. So sangatlah sesuai ESP ni diamalkan oleh ibu mengandung,selain cepat penat, ibu mengandung pun perlukan tenaga tambahan betul tak? Pssssttt bonus nyaaa kalau korang ni jenis yang cepat sangat gain weight masa preggy,  ESP ni boleh bantu. Kang kalau berat naik mendadak risau jadi GDM (kencing manis masa mengandung) pulak ye tak?? DAAAAAANN yang palingg penting? Protein ni pun bantu kulit kekal sihat dan improve skin condition :)


  • Omega Guard ni sebenarnya minyak ikan. Korang mesti pernah dengar pasal Omega 3 Omega 6 , DHA macam-macam lagi lah dalam iklan ye dok. DHA dalam Omega Guard ni sangat membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA ni nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina. Pentingnya untuk ibu-ibu mengandung, fasa third trimester merupakan fasa penting untuk perkembangan otak janin. Selain itu, ia dapat membantu meningkatkan sistem imun dengan bersifat anti-radang.

  • Ostematrix adalah sumber kalsium unggul yang sangat penting bagi ibu-ibu mengandung. pernah tak rasa sakit-sakit badan? Tulang ade bunyi-bunyi? tu tanda-tanda badan kite kekurangan Kalsium. Selain Kalsium, Ostematrix pun dilengkapi dengan mineral dan vitamin lain jugak. Dan yang paling best bila consume Ostematrix, sistem pelawasan pun akan improve taw. Orang preggy dan sembelit memang susah nk dipisahkan betul tak?  






Rasanya korang mesti dah terpengaruh kannn? hehehe Ok kalau rase  nak tahu lagi, boleh jeee terus contact kite ok??

Hubungi 017-9050763 untuk order dan konsultasi percuma.

Nina Farhana
Pengedar Shaklee Sah Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Pos ke Seluruh Malaysia

Set Kehamilan Asas Shaklee


Assalamualaikum semua. Lama rasanya tak menyinggah kat blog sendiri. ish ishhh sawang tak payah cakap lah ..satt na nak kemas skit..kekekeke.. oklah kalau ade makyong makyong yang tengah duk fikir-fikir supplemen ape laaa yang best yang boleh buat awak kekal sihat bertenaga sepanjang kehamilan dan tak lemah longlai gemalai, meh kite nak share sikit pasal ape yang Shaklee ade untuk bantu awak πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š . Harini kite nak share set-set yang ade dan ape kebaikan setiap vitamin ni untuk awak dan semestinya baby comell dalam peyut tu hiks. 

First, kite ade Basic Set untuk preggy mommies. Kalau rase macam ish nak makan supplemen, tapi bajet belum lagi boleh beli fullset. takpeee takpee, we'll figure it out together okey? jangan risau, tu kenapa berkerut-kerut tu? takmaw la gitu nanti baby pun duk berkerut-kerut kat dalam hehe.. ehhh okayy. Pertama sekali kite nak kenalkan atau pun tak payah kenalkan pun  korang dah tahu. 

  • Vitamin B-Complex :Mengandungi Asid Folik yang penting untuk perkembangan otak dan tulang belakang bayi. Kalau awak perasan lepas dah pregnant, pergi KK untuk bukak buku, lepastu klinik akan bekalkan asid folik, selalunya untuk minggu-minggu awal kehamilan je, sebab masa ni lah kritikal time untuk baby mula bini saraf-saraf tulang belakang dan mase ni jugaklah otak baby dah mula terbentuk. Kenapa kene pilih makan Shaklee daripada ubat yang KK bekalkan. Sebab selain Asid Folik, ia dilengkapi dengan 8 Jenis Vitamin B jugak. Selain tu, Vitamin B jugak boleh bantu kurangkan atau kawal tahap tekanan/stress. haa siapa yang selalu mood swing tu digalakkan sangat untuk ambik Vitamin B ni. Untuk info lebih lanjut pasal Vitamin B Complex Shaklee refer SINI

  • Item Kedua dalam Set Kehamilan Asas Shaklee adalah Vitalea. Secara ringkasnya Vitaleani tablet Multimineral dan Multivitamin. Dalam satu tablet ni sahaja awak akan dapati banyak jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Yang paling penting, ia akan bekalkan tenaga dan jadikan kita sentiasa cergas dan tak cepat penat. Dan untuk ibu mengandung secara khususnya, dalam Vitalea ada zat besi. Zat Besi lah yang akan membantu pembinaan sel darah merah atau Hbyang selalu kite duk g check every month tu. Zat Besi dalam Vitalea akan bantu pembinaan sel darah merah yang baru yang lebih sihat. Untuk maklumat lanjut lagi berkenaan Vitalea boleh rujuk SINI

  • Last but not least, item terakhir iaitu Sustained Release Vitamin C. Kepentingannya secara ringkas adalah untuk boost imun badan ibu sebab bila kite mengandung, tahap imun badan kita secara automatiknya akan menjadi rendah dan kite senang untuk dijangkiti penyakit. Jadi ikhtiar untuk boost semula imun badan amatlah perlu. Selain tu, Vitamin C memang terkenal kerana boleh membantu membaikpulih kulit. So takdelah orang nak tegur kenapa muka kusam tak bermaya jeee kan? hehe . Maklumat lanjut untuk Vitamin C Shaklee boleh refer SINI



Okkkayyy panjang lebar kite terangkan taw, awak dah tertidur ke tu? hehehe. Ape pun, untuk awak yang tengah scroll post ni, kite doakan urusan awak dipermudahkan sepanjang kehamilan, semasa kelahiran dan semasa berpantang. Nanti kite bagitaw set untuk berpantang pulak taw taw tawww. Tunggguuuu.. :)

Whatsapp 017-9050763 for purchase and FREE consultation

Regards
Nina Farhana
Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Postage ke SELURUH MALAYSIA

Wednesday, 29 March 2017

Cara Elakkan Gastrik

Assalamualaikum semua. Dah breakfast ke belum? Belum? Ishish jangan ggituu,tak pasal2 kene gastrik kang camane? Seksaaa oi,pedih perut. Sempatlaa merasa sekejap sb slalu skip2 makan zaman kerja dulu. Masuk ofis pukul 8. Pukul 7 dah kene siap2 gerak. Breakfast memang kelauttt. Dah masuk ofis kadang2 ade kerja urgent nak kene setelkan,bersambung meeting pulak..Tuudiaaaa lunch pn tah kemana kul 4 5 bru jumpa makanan.Kalauuu laa dulu dah kenal dengan ESP Shaklee,mesti selesai masalah😣 korang taktaw camana rase gastrik? Pedih oi perut taktaw nak habaq,betui la kut asid lam perut duk korek2 dinding perut kikikiiki hiperbolaa gituπŸ˜‚πŸ˜‚ ni nak bg tips sikit nak hilangkan gastrik uols tu 😘😘

Tips pertama

JANGAN berlapar untuk jangka masa yang lama. Jangan jadi macan kite,kalau buat koje memang tak brhenti selagi tak siap. OCD pun ade jugak rase hehe. Kalau terpaksa pun makan benda ringan2 jangan sesekali biarkan perut kosong

Tips kedua
Kalau dah terkeenaa tu kan,walau cuba elak, cuba minum susu. Kite ni sejenis orang yang tak suka minum susu,tu pasal laa tak heran tips ni dulu tak pernah nak try πŸ˜‚πŸ˜‚ depa kata susu boleh neutralkan asid dalam perut. Ye laa kut kan hehe

Tips ketiga
Elakkan makan makanan berasid pagi2. Ade laa kan orang duk ckp mkn oren pagipagi nanti kulit cantik. Hehe tah mana datang tah petua tu ,ajaran sesat sungguh. Dhla perut berasid, lepastu tambah lagi asid dari buah tu urmmm nyamnyammnyamm pastu skip makan pulak. Haa rasakan hehe

Tuu jelah kutt
Tuuu dulu laa skrg tak risau dah, shake je ESP senang! Series best! Siapa rase pagi2 die macam lipas kudung siapkan anak, siap nak g ofis, elok sangat laaaa ade setong ESP ni.Highly recommended. πŸ’ͺπŸ’ͺ

ESP ni high in protein, which is protein ni die takkan diproses secepat karbohidrat. Badan kite akan detect dan proses karbohidrat dulu untuk jadi tenaga,jadi dengan protein ni dia buat kite rase kenyanggg berpanjangan. Psttt yang nk kurus ni sesuai sangatt laaa amik ESP😍😍
Yang nak bina badan sado2 pun boleh taww.

Yang bestnye lepas consume ESP orang duk tegur gebuu gebuuu hahaha sebabnya protein kan asas untuk pembinaan banyak organ badan,jadinya yang rosak yang berlubang parut tu semua dia repairr cenggini baikk punyaa 😝 oklah tu jelaa panjang pulokk kekeke. Nak tahu lebih lagi pasal ESP klik SINI

Ikhlas
Pencinta tegar ESP





Whatsapp 017-9050763 for purchase and free consultation. 😘

NINA
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI,SEPANG,KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Monday, 27 March 2017

Tips Travel Bersama Anak Kecil

Assalamualaikum semua.. kalau korang sampai kt post ni Tahniahhh!! SILA PUJI DIRI SENDIRI.kenapaa? Kerana korang adalah ibubapa yang tak sanggup tinggal anakanak dirumah terkontangkanting sementara korang berseronok2 diluar sana. Kekeke..over nau ayatnya. Hehe. Tapi gitula,tak tercapai dek akal oi nak tinggal anak,pastu kite duk p seronok2 plak kan. Hehe ni penyakit makmak sangat. Kite ni nak g kluar rumah sidai baju ponn duk fikir anak ok ke tak tinggal dalam rumah. Siapa rasa dia ade sindrom overattached macm kite ni sile angkat tgn. Hehe. Takpeee jangan tinggal anak anda,meh kite kongsi tips nak travel ngan anak2 cinonets ni. Tapii korang kene la sesuaikan dengan situasi msing2 ok. Budak2 ni mcm2 peel,jadi mommies kene pandai handle situation jangan menggelabah. 😁😁

Tips pertama
MAKE SURE ANAK ANDA SELESA

Naik aeroplane ke kereta ke traain ke. Wajib pastikan anakanak selesa,tambah2 kalau travel for long distance. Pastikan anakanak dah bersih, maksudnya pampers dah tukar, baju tak panas atau sejuk, tempat duduk selesa dan perut tak lapar. Penting ok kalau korang nak rase aman damai sepanjang perjalanan. πŸ˜‚πŸ˜‚  Karang tak pasal2 anak buat konsert haru biruuu haa😁

Tips kedua
SESUAIKAN ITINERARY MENGIKUT KEMAMPUAN ANAK

Dah sampai tempat yang nak dituju? Ok sekarang checkin hotel. Jangan terus nak g shopping kaa berjalan kaa. Bagi anak masa rehat dulu. Orang tua pun sakit badan dudukk lama kan? Budak2 pun sama la cume depa tak reti nak habaq. Bagi diorang bertenangg dulu,bg tidur dulu ke, mandikan dulu ke. Lepastu baruu sambung aktiviti seterusnya.

Lagi satu, rancang perjalanan tu,ikut kemampuan anak. Maksudnya? Katelaa korang ada anak 3 4 tahun,jangan pulak korang beria-ia nak g mendaki gunung. Tak sesuai okeee tak sesuaii. Mampuu kee anak2 tu, jangan duk layan sangat angin korang nak g selfie atas puncak gunung tu,eleehh ingat taktaw la tuu,bukan nk tengok sangat keindahan alamm kan, nak update kt media sosial je lebih kekekeke

Tips Ketiga
KEMUDAHAN AWAM SENTIASA BERDEKATAN
Pastikan sepanjang perjalanan,korang dah list out tempat makan, ataupun tempat yang ada kemudahan awam macam toilet. Sebabnya, kalau dah namanya budak, kejap2 nk kencing,kejap2 nak poopooo. Kalau pakai pampers pun still korang kene amik tahu. Buatnya anak pooopooo mampuu kee nak hadapp kikikii

OKKK, itu jelah tips yang mak terfikir skrg ni..hope dpt membantu. Lain anak lain ragam. Anak 3 4 pun banyak lagi kene blajar πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Blanje gambar iman masa holiday kat korea sikit.mase ni takde adik lg. Tapi boleh tahan pening hehe



Thank youu for reading this entry!


Sunday, 19 March 2017

Cara Dapatkan Kulit Halus Dan Pudarkan Parut

Assalamualaikum..huihh dah bersarang lama tak update blog.. line tenet kat kampung slowwww sangaattt memang sakit hati kalau ingat hehe.rumah pulak takdok wifi,maka berrhuhuuhuu laah kite. Ni kite pinjam hotspott mak sat..kitee raseee kannn umobilee ni kalau kt KB ni memang terukk sangatt. Haihh. Takpelah alang2 dh dapat blogging ni, kite nak share sikit pasal cara nak dapatkan kulit halus and pudarkan parut. Sebab apa? Sebab dah berapa orang tegur, eh dulu bukan ke parut jerawat bersepah atas dahi? Hehe okkayy sentapsss. Nasib baik yang tanyee tu memang geng hazaaabedaaaahhhh, takpayah nak sentap lamalama,buang karennn je. Haha

Ehhh yeke dahh takde? Tak pernah nak belek muka sendiri gituulaa,belek mukaa anak lagiii best hehe. Tudiaaa, apoo lgi,depa duk kata laaa, haa laa tokey vitamin tu pasaall kulit cantik. Hehe nak yeee kan kanggg korang kata kitee perasann. Kihkih. Tapi ye kan dalam hati je aci kann. 😁😁 cahaya2 nurr iman pun mungkin jugak ni kott kekekeke

Haaa untukk korangg je,kite nak share apa yang kite guna sampai orang lain yang perasan duluu perubahan kat mukaa kite ni. Sssyyyhhh korang jangan duk hebohh sgt taw,karang ade laa tu yang duk mesej nak ngorat.. sorry I mak anak duaa dah ok haha.


Jeengg3.. ni diaa rahsiaa I. Ehh bukan rahsiaa lagi. My 3 basic essentials everyday you know.

Memanglaa nnti korang kata ehhh dia ni memang tokey shaklee sahsah die promot brg die. Hehe.. yee dan tak jugak. Duluu sblum jdi tokey(tokeyyy laa sangattt,togey je lebih) memang kite dh makan benda2 alah nii,cuma skrg mungkin ekstrem skit laa sb memang dah jatuh hati habiss kann. Dann yee memang kene promot brg baik taw,kene kongsi dengan semua orang,jangan duk nak cantik sorang2,nak sihat sorang2,tak baikkk taww 😣😣😣

ESP ni kalau korang nak taw boleh refer sini. Memang membantu sangat improve kulit jadi lebih sihat. SIHATT okk. Kalau korang duk tempek tang luar je tp dalam tak repair,lama2 jadi apee berkarat taw dak hehe. Memang best gile ESP ni sebab apa? Sebabnya, pagi2 shake2 je,campur miloo kaa sunquick kaaa dah boleh silaakan masuk mulut. Kalau tak campur pape pn okayy jerrr, rase soya lemak berkrim. Kalau tak best takkan laa sampai due tiga kali habis stok dalam masa 2 bulan? Batch baru ni rase die lagii masyukkkk taww,added vanila flavour. Haa kauu dah boleh prasan makan aiskrim vanilla dah. Yang bestnye,die multifunction taw. Bagi tenaga,repair kulit, pastuu kalau korang nk.kuruss sesuai sangat laa gantikan salah satu meal dengan shake ESP ni. Ehh panjang pulak membebel pasal ESP.nexttttt

Vitamin C. Bukan takat tolong repair sel kulit, kalau duluu korang jenis yang snenag sangat nak selsema cam kite ni elokks sgt laa consume die ni. InsyaAllah korang akan perasan "ehh lama dah ak tak sakit tekak selsema" hehe..sejenis kite laaa tu dulu selsema tu sekali seminggu kut dtg. .hihi nak tahu lebih lg klik sini .

Last item yang paling berharga adalahhh *drumroll*
VITAMIN E!
Rase pasal ni laa lagi cepat penyembuhan atau penghilangan hehe parut2 jerawat doluu. Memang best malam2 buat mask pakai vitamin e ni je. Function sebenar die memang untuk hilangkan parut2 jerawat,jeragat n semua jer jerr laa hehe. Dah pulak tu, die tolong balancekan hormon kite jugak,takdo laa time mr.P datang,hormon bercelaru sangat sampai mak nenek jerawat batu kayu semuaa keluar kikiki

Sooo siapaa yang ada masalah diatas atau lebih kurennggg laa,boleh cari kite, meh kite share pengalaman.. mase duk consume ji tak terfikir nk amik b4 and afterr boo padan mukaa xdapat nk tnjuk testimoni kt korang ehhe.okayy whatsapp lajulaju kalau nak tengok muka skrg wakakakkaa

Thankk you for reading!

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Sah Shaklee Sepang,Salak Tinggi,Kota Warisan dan Nilai



Tuesday, 14 March 2017

Kebaikan Herbal Blend Cream Shaklee

Assalamualaikum semua. Post hari ni khas untuk ibuibu yang ade anak kecik.. haa gitu nama dia. Yelaa ade anak kecik ni,kene gigit nyamuk kee semut kee serangga ke kadang2 sampai bengkak2 berbekas parut lagi taw. Macam kite kalau balik kampung terutamanya,huihh suke bebenau laa die dekat dua beradik ni. Bengkak sana bengkak sini,walhal tido katil sama,melekaat je. Siang hari pulak bukan duk bkubang main kt bawah rumah,tp merah2 tu toksah cakap laa tak banyak sikit mesti ada. Ubat pulak takyah cakaplaaa itu ini try mestika laa ubt farmasi laa semuaa tak jalan. Sejenis budak iman ni,kulit die kalau kene gigit ya ampunn over merah bengkak dieee. Sadis tgk πŸ˜…


 tapii sejak jatuh cinta ngan shaklee ni,kite try herbal blend cream ni amaattlaa sesuai untuk kulit die. Kalau kene gigit je nampak merah trus sapu, pastu sapu lg time teringat, yang kite prasan memang bengkak cepat surut,hilang. Kalau dah berdrh digaru,bila letak cream ni,cepat kering dan lang sung tak tinggal parut. Menyesal tak kenal shaklee awal2😭😭 Apa kebaikan herbal blend shaklee ni?

  • Menghilangkan parut dengan cepat
  • Mengurangkan risiko digigit serangga
  • Luka cepat kering dan sembuh
  • Menghilangkan bengkak dengan cepat
  • Boleh dipakai untuk bayi yang baru lahir jika terkena ruam susu atau ruam lampin
  • Boleh juga dipakai oleh ibuibu yang mengalami lukaluka kecil.insyaAllah cepat kering dan sembuh
  • Tak terlalu panas,cuma berangin sepoisepoi bahasa je
Banyak lagilaa kegunaan die,tu je yang terlintas saat tulis post ni. Betapa ruginyaaa sb tak jumpa cream ni dulu sobss.
Penggunaan secara konsisten dan kerap lagi cepat nampak hasilnya.

Jadii ibuibu yang ada masalah diatas sama.macam kita boleh whatsapp kite ok. Best price with best consultation.

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Sepang,Kota warisan dan Nilai

Saturday, 11 March 2017

Wallpaper DIY

Assalamualaikum. hari ni penatt laa duk skodeng blog orang cari idea nk diy wallpaper.. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan, mampu beli rumah kecikkecik untuk berteduh. Dah pening cari idea hehe. AAde yang suggest guna wallpaper, ada yang suggest guna stensil je. Wallpaper ni kalau beli yang mahal berbaloi2, memang tahan lama. tapiii kalau yang nk bajet2 macam kite nii, nak beli yg murah karang tak smpai setahun terkoyak laa tercabut laa haruu je 2 3 kali kejee pulakk kannn...

so hasil skodeng2, kite decide nak guna Stensil je. Kenapa? Sebab jimat dan kite sebenarnya sukaaaaa buat benda2 kretip gini. ewaahhhhh nak jugak cakap kretip. sukaa laa kan kunun nak tnjuk hasil keras tangan hahahah

So kite paste siini jelah,

nanti senang nak cari link balik kikiki

http://misdalila.blogspot.my/2010/07/stencil.html

http://rosalina-alyna.blogspot.my/2012/02/teknik-stencil-ingat-tak-pasal-teknik.html

tenggok nanti jadii ke ta jadiiii hehehehehehe baaaiibaiii nk g kemas brg masuk kotakk pulakkk :p

Wednesday, 8 March 2017

Kebaikan DTX Complex

Jagalah hati, jangan kau kotori, jagalah hati, lentera hidup ini. Gituuu hehe. Eh lupa bagi salam. Assalamualaikum. Sajee jee cakap pasal hatii hatiii ni, nampak tak penting ke tak penting hati ni dalam kehidupan manusia. Cerah hatinya, cerah laaaaaa hidupnye hehe. Cakap pasal hati kite nak share satu produk Shaklee yang berkaitan dengan hati. Ape DTX Complex ni dan apa kebaikannya?

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan mempunyai keupayaan untuk regenerate sendiri atapun membina semula dengan sendiri. 
Fungsi hati dalam badan manusia?
  • Bertindak sebagai ejen detoksifikasi. Proses metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus akan menghasilkan ammonia. Ammonia ini akan didetoksifikasi oleh hati dengan menggabungkan bahan-bahan toksik dengan bahan yang kurang toksik. Bahan ini kemudian disingkirkan melalui proses perkumuhan oleh buah pinggamg. Oleh itu, untuk memastikan buah pinggang kite sentiasa sihat, hati perlulah sentiasa sihat untuk menjalankan proses yang diperlukan.
  • Mengawal paras gula dalam darah. Glucose Tolerant Factor (GTF) adalah diwujudkan dari hati. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Gula yang berlebihan disimpan dalam bentuk glikogen dan ditukar kembali kepada gula apabila badan memerlukan tenaga.
  • Penting dalam metabolisma lemak. Makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati dan kemudian diangkut  ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam DTX Complex iaitu benih pokok susu tissel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. 

Ramuan yang terdapat didalamnya adalah:
  1. Ekstrak biji benih pokok susu tiswl (Milk Thistle Seed) - Kaya dengan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  2. Articok. Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu
  3. Dandelion - Membantu fungsi hati. Juga membantu penghadaman. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  4. Kunyit - Mengandungi bahan antioksidan, membantu meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  5. Ling Zhi - Membina imun badan dalam mencegah atau merawat kanser
  6. Schizandra -  Mengandungi bahan antioksidan, merangsang sintesis protein dan meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi.





Products are not intended to cure but only to help to improve health status.



Tu jelah serba sedikit tentang DTX Complex dan kepentingannya. Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI


Tuesday, 7 March 2017

Resepi Puding Caramel Ekspress

Assalamualaikum. Harini kite nak share cara buat puding karamel atau puding gula hangus terpaling simple. Sesuai sgt untuk yang bujang takde perkakas yang sesuai tu hehe jangan risau dah tak payah beli 😊

Bahan:
Telur gred B 7 biji
Susu pekat 3/4 tin
Air suam secawan
Esen vanilla
Gula

Cara:
Mulamula panaskan 2 sudu gula dalam loyang. Jangan sampai hangus nanti rasa tak best.

Kemudian campurkan bahan lain dalam satu bekas,pukul dengan whisk kalau takdoo pakai sendokk pun jadi haa hehe

Pastu letak loyang dalam kukusan, masukkan adunan,kukus 45 minit.

Cara nak tahu dah masak? Cucuk garfu atau lidi,kalau tak melekat,dah masaklaa tu. Sejukkan skjap,telangkupkan atas pinggan kee besen kee ikut suka korang laa hehe. Dah siapppp! Nak lg best simpan dalam peti sejuk skjap,kluarkan sejuk2 ngapppp perghh nikmatt! Hehe

Selamat mencuba!


Eh,kalau xdo periuk nk kukus,amik jaaa periuk paling beso yg muat saiz loyang tu,isikan air,lapik something cwn ke mangkuk ke,haaa letak loyang. Sonang jooo.usaha tangga kejayaannπŸ’ͺπŸ’ͺ

Saturday, 4 March 2017

Resepi Brownies Kedut Paling Simple

Assalamualaikum..haaa messtii ade yang tersesat sampai sini kann sambil cari resepi nak minum petang heehe..Selain buat bisnes Shaklee, kite pun ade buat bakeri kecilkecilan jee kt rumah.amik oder jiranjiran,adik bradik,kadang2 kawan ofis husband. Sajee jee sebab kite memangg sukeeeee sangat meroti,mempizaaa membaking segalaa ni. Hehehe. Peminat series Cake Boss okee.taktaw kene google heheeee..Harini kite nak share resepi brownies kedut untuk semuaaa. Fav anak2 buah dgn kakak2kitee taw. Sb brownies kite tak manis sangatt.pahit2 manjaaa gitu. Baru btul makan chocolate taww.kalau manis namanyaa makan gula hehe..Ade yang cakap susah nak buat? Susah kalau malas hehe. Nak rajin mai pm kite meh nak bg aura rajin buat kek haha. Ok kite tengok bahan dulu ye.
1. 90 g butter
2. 170 g cooking Chocolate (tak kisah jenama apa kite slalu pakai Beryls jee)
3. 35 g serbuk koko
Satukan semua bahan ni dan cairka. Kalau ade microwave senang,masuk,panaskan dah siap. Yang takde, pakai waterbath biasee pn boleh. Taktaw waterbath kene cri sdri hehe.
4. 100 g tepung gandum biasa
5. Soda bikarbonat setengah sudu kecil
6.garam secubit
Next bahan
7. Gula. Castor 160g
8. Telur 2 biji dan satu kuning telur
9. Esen vanilla
Cara:
Cairkan bahan first,dan sejukkan.
Masukkan gula kedalam telur dan tambah esen vanilla. Kemudian campur ke dalam adunan yang dicairkan tadi
Last sekali ayak adunan tepung.Masukkan secara sdikit demi sedikit dalam adunan. Kacau sampai sebati.
Panaskan oven 170c dan bakar selama 15 hingga 20 minit bergantung kepada jenis oven masingmasing.
Dahh siap sejukkan dan ngapppppp.
Selamat mencuba.
P/s:tips supaya brownies berkedut.
 jangan over mixed.cukup kacau smpai sebati shaja.
 apa tanda kek dah masak? Tengok kedutan dah turun selepas menggelembong
 sejukkan dalam peti ais untuk mudahkan proses potong
Cepatt g try hehe. Dah jadi sila komennn!

Friday, 3 March 2017

Kebaikan Vitamin B-Complex Shaklee

Assalamualaikum semua. Ada tak ibu-ibu mengandung yang tak boleh telan pil yang KK bagi. KK tu klinik kesihatan ye hehe. Mesti adaa kann? Kite geng! Tengok ubat kaler merah terus imagine darah dan otomatik nak uweekk uweekkk hehe.. Ni kite nak kenalkan korang, ibuibu mengandung, supplemen terpenting abad ini untuk ibu mengandung. Ape kebaikan B-Complex Shaklee ni? Meh tambah ilmu sikit :)

  • Asid Folik pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Asid folik semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dipasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen Vitamin B,termasuklah Biotin dan asid folik.
  • Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Sebab tu la penting sangat untuk kite consume Vitamin B kompleks ni setiap hari.

ANTARA KEBAIKAN VITAMIN B SHAKLEE

  1. Membantu sistem penghadaman, mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  2. Mengurangkan tekanan
  3. Membantu tumbesaran sihat dan normal untuk bayi dan kanak-kanak
  4. Mengurangkan risiko kecacatan tulang belakang dan otak bayi
  5. Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  6. Meredakan senggugut
Macamana nak tahu Vitamin B-Complex yang terbaik?
- Mengandungi semua 8 vitamin B (B1,B2,B3,B5,B6,B12,asid folik dan biotin.
- Elakkan pengambilan B-complex yang bersifat sustained release
- Mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin






Itulah serba sedikit fakta mengenai Vitamin B Complex Shaklee. Selalu sangat ditekankan tentang kepentingan asid folik kepada ibuibu mengandung kerana boleh mempengaruhi perkembangan otak dan tulang  belakang bayi dalam kandungan. Jangan ragu-ragu lagi,kalau ada masalah atau sebarang pertanyaan boleh terus contact kite ok?

Nina 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
COD:SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN, DAN NILAI
POS: SELURUH MALAYSIA

Kelebihan Daftar Ahli Dengan Group SuperStars

Assalamualaikum. Untuk sesiapa yang masih tercari-cari atau berfikir untuk daftar ahli, jom baca kenapa anda perlu daftar dengan kami? Apa kelebihan daftar ahli dibawah Group SuperStars di bawah naungan Master Salwa Al'Izzah dan Master Ithnin ni?

  • Sebelum tu, untuk pengetahuan, Master Salwa dan Master Ithnin merupakan Master Coordinator yang terpantas dalam sejarah Shaklee Malaysia yang berjaya menaiki rank tertinggi dalam Shaklee selepas 7 bulan FOKUS secara INTENSIF dalam mempromosi secara online dan offline.
  • Setiap ahli yang mendaftar dibawah Group SuperStars akan menerima khidmat bimbingan dan konsultasi terbaik secara berterusan. Kalau ada sebarang masalah sentiasaaa boleh ajukan kepada Master2 diatas untuk tindakan lanjut
  • Bagi anda yang berminat untuk menjalankan bisnes dan menjadi salah seorang Shaklee Independant Distributor, anda akan di bimbing secara terus berkenaan bisnes, strategy marketing, product knowledge dan panduan berkenaan bagaimana cara untuk handle atau consult prospek yang bertanyakan mengenai produk. From ZERO TO HERO. Semua akan diajar oleh otaiotai dalam dunia bisnes Shaklee ni.
  • Kelas-kelas secara offline dan online disediakan secara percuma secara kerap. 
haa mudah ke mudah nak berjaya, tinggal kite sendiri nak ke nak sahaja. Anda mahu jadi sebahagian dari Keluarga Besar kami? Boleh terus whatsapp sy di 017-9050763. 

Rujuk cara untuk daftar ahli di SINI . Dengan satu klik sahaja, anda akan berjaya menjadi salah seorang dari kami.

Thank you for reading this entry!

Nina 
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SHAKLEE SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Wednesday, 1 March 2017

Kebaikan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee

Assalamualaikum semua apa khabar? Harap sihat sentiasa hendaknya. Kite sihat tapi lagi 3 orang kat rumah duk sokseksoksek.Pagi tadi dah telan 2 biji Vitamin C harapnya hilanglah sakit tekak selsema ayahnya. Anaknya pulak ade vitamin c chewable,yang tu takpayah paksa makan pun die mintak2 haha. Oklah alang2 kite share sini pasal kebaikan yang terkandung dalam Vitamin C Shaklee ni untuk yang taktaw lagi ye.

Sustained Release

Kenapa ade perkataan sustained release ni,penting ke sampai siap tampal beso2 kt botol? Haa tulaa bezanya Vitamin C Shaklee dengan vitamin c lain yang ada kat pasaran.
Setiap tablet mengandungi 7.5 biji oren termasuk kulitnya sebanyak 500mg. Sustained Release ni maksudnya Pelepasan secara berterusan. Maksudnya khasiat dalam tablet ni dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam sistem tubuh badan. Vitamin C ni bersifat larut air dan tidak boleh disimpan didalam badan tapi vitamin c shaklee ni dilepaskan secara perlahanlahan ke dalam badan disebabkan formulasi khas ni. Sebab tu la sifat sustained release ni penting untuk memastikan penyerapan optimum,menstabilkan paras darah sepanjang hari dan meminimumkan kehilangan vitamin semasa proses perkumuhan.

APA KEBAIKAN SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS SHAKLEE NI?


  • Merangsang pembentukan kolagen. KOLAGEN adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu menghalang kedutan dan otot menjadi lembik.
  • Mengelakkan gusi berdarah,lebam dikulit,membantu kulit kekal lembap dan hakis.
  • Membantu meningkatkan sistem imun. Mengurangkan simptom selsema dan influenza.
  • Mencantikkan kulit
  • Memperbaiki insomnia
  • Mengekalkan kolesterol sihat dengan mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

AMARAN!!
Sebatang rokok mampu melupuskan khasiat vitamin C

Terlebih dos vitamin c akan menyebabkan cirit birit.

Keresahan akan mempercepatkan kehilangan vitamin c


Whatsapp kite untuk info lebih lanjut okkk

Nina 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor