Tuesday, 31 January 2017

Set Menyusu Shaklee

Salam semua. Harini kite nak share pasal set menyusu Shaklee.. Ibu-ibu mesti pernah alami macam-macam situasi sepanjang menyusukan anak kan? Salah satunya, emosi tak stabil atau stress bila susu kurang ataupun susu cair. Ape solution terutamanya bagi ibu-ibu bekerja yang terkejar-kejar nak simpan stok nak hantar kat pengasuh? Ade banyak cara, tapi bagi ibu-ibu yang kesuntukan masa, kite sangat-sangat suggest untuk cuba set menyusu dari Shaklee ni.Memang terbukti keberkesanannya. Kenapa kita yakin sangat?  Sebab kite bercerita melalui pengalaman sendiri dan kerana ni lah kite sungguh-sungguh nak bantu ibu-ibu lain yang alami masalah sama kat luar sana.



ESP Soy Protein
Susu ibu terbina daripada protein dan kalsium. Esp boleh membantu memberikan rasa kenyang yang berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar. Selain tu, ESP juga boleh membantu  memekatkan susu ibu. Ada extra lagi, kulit pun boleh jadi lebih halus dan gebu.

Alfalfa Complex
Bertindak sebagai milkbooster. Boleh refer  SINI untuk tengok khasiat yang terkandung dalam alfalfa.

Vitalea
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Bagi ibu menyusu, vita-lea telah dilengkapi dengan zat besi bagi membantu pembesaran anak lebih baik

Vitamin C
Membantu meningkatkan antibodi ibu. Di samping itu juga ia dapat membantu untuk mendapatkan kulit yang bersih,halus, gebu dan berseri-seri.

B-Complex
Membantu mengimbangi hormon dan mengawal stress. Juga mengandungi asid folik.

Berminat nak dapatkan SET MENYUSU SHAKLEE boleh contact kita ok. Best price with consultation sepanjang hayat. Ada macam-macam set yang sesuai mengikut bajet masing-masing. :)

NINA SID
017-9050763
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS SELURUH MALAYSIA.

Thursday, 26 January 2017

Cara Daftar Ahli Shaklee

Bismillahirahmanirrahim. Post harini khas untuk mereka yang berminat nak daftar untuk jadi ahli Shaklee..Yuran keahlian hanya RM 69 atau percuma UNTUK SEUMUR HIDUP. Bagi yang berdekatan dengan cawangan Shaklee boleh walk-in ke mana-mana cawangan dan terus daftar ahli ATAUPUN bagi yang nak cepat boleh SMS "DAFTAR AHLI" KE 017-9050763 untuk kami bantu daftarkan anda sebagai ahli HARI INI JUGA!


Sebelum daftar jadi ahli mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana caranya? Mudah saja...

PERTAMA
Anda hanya perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM 69 sahaja sekali seumur hidup. Best ke best? tak payah modal beribu-ribu. Dah daftar ahli, anda boleh mula dapatkan semua produk dengan harga ahli. Macam kite, mula2 daftar hanya untuk beli dan consume sendiri je, dapat kesedaran nak cuba jadikan side income pulak :)

KEDUA
Beli mana-mana produk Shaklee yang bernilai RM 700 (harga ahli) atau RM 900 (harga runcit), anda secara automatik akan layak memohon menjadi ahli secara percuma.

Dah daftar ahli, WAJIB ke buat bisnes?
Eh taklah, untuk yang benar-benar berminat sahaja yang perlu inform ejen kalau berminat nak jadikan bisnes. Tiada paksaan okee kalau anda nak consume je taknak bisnes bagai. hehe

Kalau nak buat bisnes Shaklee macamana?
Boleh takde masalah, kecik tapak tangan nyiru kami tadahkan. Bagi yang daftar dengan group kami, banyak kelas-kelas online dan offline yang dianjurkan, tinggal nak bawak diri secara fizikal atau maya je. eh betul ke hehe.. Jangan risau, upline-upline dalam group kami semua banyak pengalaman dan sedia membantu.

Hah ape tunggu lagi, cepat-cepat SMS "DAFTAR AHLI" KE 017-9050763. Kami akan bantu anda sehingga berjaya dapat 3, 4 malah 5 angka dengan hanya menyebarkan kebaikan dalam setiap produk Shaklee.


Wednesday, 25 January 2017

Lokasi Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Assalamualaikum..Hari ni kite nak share pasal Branch Shaklee atau Cawangan Shaklee yang terdapat di seluruh Malaysia. Bagi pengguna-pengguna, ahli dan yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh ke cawangan yang berada di Subang, Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bharu, Sri Rampai, dan Johor Bharu, anda boleh walk-in sendiri ke branch atau cawangan atau pejabat Shaklee berdekatan anda. Bagi yang jauh atau yang tak berkesempatan nak pergi sendiri, boleh dapatkan Produk Shaklee daripada pengedar Sah atau Stokis Shaklee. Pastikan anda dapatkan produk daripada Pengedar yang sah taw, untuk pastikan anda dapat panduan cara yang betul untuk consume. Barula tak rugi duit ye dok.

SHAKLEE CAWANGAN PULAU PINANG



 SHAKLEE CAWANGAN SRI RAMPAI



SHAKLEE CAWANGAN JOHOR BHARU


SHAKLEE CAWANGAN IPOH



SHAKLEE CAWANGAN KOTA BHARU




SHAKLEE CAWANGAN KOTA KINABALU



SHAKLEE CAWANGAN SUNWAY



Tunggu apa lagi tu? Kalau takde mase nak g sendiri, meh whatsapp kite, kite boleh pos ke seluruh Malaysia, COD area Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan, Sungai Pelek dan Nilai jugak.

Regards, 
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR

Monday, 23 January 2017

Senarai Harga Produk Shaklee 2017

Assalamualaikum, ape khabar semua?sihat ke idok..Alhamdulillah banjir dah beransur2 pulih..Dua tiga hari ni, line internet kat kampung pon tak berapa nak betul. Handphone pulok takyah cerita la, nak kene restart berpuluh2 kali baru ok. Teghuk bebeno haishhhh. soo alang2 line dh ok, kite nak update Senarai Harga Produk Shaklee as of 2017 okk? sesiapa berminat nak consume boleh refer dekat list bawah ok? yang berminat nk consume dan nak daftar ahli ponn bolehh amat dialu2kan.Boleh whatsapp, pm, komen atau call ponn bolehh amat dialu2kan.. Harga dibawah adalah harga terbaru bagi setiap produk ok? Moga bermanfaat :)

  • ALFALFA(S)                                                                RM 57
  • ALFALFA (L)                                                               RM 104
  • SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS                         RM 98
  • VITAMIN E COMPLEX                                               RM 158
  • CAROTOMAX                                                             RM 79
  • PEPPERMINT GINGER PLUS                                     RM 48
  • GARLIC COMPLEX                                                    RM 51
  • OSTEMATRIX                                                             RM 65
  • VITALEA IRON FORMULA                                        RM 94
  • LECITHIN                                                                   RM 56
  • B-COMPLEX                                                               RM 54
  • OMEGAGUARD                                                          RM 145
  • NUTRIFERON                                                             RM 193
  • VIVIX                                                                          RM 504
  • GLA COMPLEX                                                          RM 97
  • CHEWABLE VITA-C PLUS                                         RM 40
  • COLLAGEN POWDER                                                RM 316
  • MEALSHAKES-FRENCH VANILLA                            RM 121
  • PERFORMANCE ORANGE                                          RM 88
  • ESP SOY MIXED                                                         RM 159
  • VITALEA FOR CHILDREN                                         RM 119


Ada SPECIAL PAKCAGE bagi yang beli 2 BOTOL VIVIX, anda akan dapat keahlian PERCUMA! OKAYYY! Dapat ke DAPAT? Kalau nak dapat info lebih lanjut boleh whatsapp kite ajee.. Best Price with Best Consultation! 

REGARDS,
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SHAKLEE SAH SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

Friday, 20 January 2017

Banjir Oh Banjir!

Bismillahirahmanirrahim. Malam2 sejuuukk macamni rase nak demam pun ade. Hujan takde tanda nak brhenti dah 2 2 hari. Sementara tunggu mata mengantuk rase nak share satu cerita pulok. Musim hujan panas tak menentu ni, memang senang sangat nak kene selsema, batuk, sakit tekak dan adik bradik die tuu. Alkisah smlm rase tak sedap badan, tekak dh perit, makan pun dah takde selera. Risau pulak dhla tengah pantang, nayaa je kalau tibe2 demam. Risau bejangkit ngan anak lagi. Tapi alhamdulillah, kite cube telan 2 biji Vitamin C Shaklee terus slow2 hilang sakit tekak. Ya Allah syukur sgt taktaw nk cerita. Sebelum ni baby ade prolong jaundis jadi memang stop amik ubat ke vitamin ke jamu semua. Dr yang pesan siap2 huks.. semalam bila teringat, tawakkal jelah, serah pada Allah,ikhtiar dulu supaya tak jatuh sakit. Risau fikirkan anak lagi byk dari risau diri sendiri sebenarnya.kalau maknya melepekk aje, jawabnya anak2 jadi mangsa jugak. Ibu keeneeee kuat ! 💪💪
Banyak khasiat Vitamin C shaklee ni taw, telan sebijik dahhh same khasiat macam makan 7 bijik oren! Maveless kee tak tu? Dah jenuhh pulakk kn nak makan 7 bijik oren sekaligus 😂😂 hehehe. Dah tuu, nasib baik jugaklaa yg si abang ni hari2 telan vitamin c jugak, alhamdulillah tak sempat bejangkit. Ehhh jangan taktaw, Shaklee pun adee taw vitamin utk budak2! Abang iman ni duk makan sebijik sehari yg chewable punye utk budak2. Kenapa sebijik je? Botakk laa kepala ibu kalau bioo je die makan, tak ingat dunia die ingat macam gula2 masam2manis tu haa. Jawabnyee terpaksa ibu catu hehe. Sampai pandai die mtk, "buuu,vitamin sheeee" gaya pelat die tu. Haha yoo laa anak, takkan ibu je yg nk sihat ye tak. Hehe. Lagi satuu vitamin c ni boleh buat kulit jadi haluuusss mulus gebuu jugak taww. 2 in 1 gitu.
Opsss terpanjang pulakk membebel. Sorry ibu iman memang suke membebel, ore klate panggil, blebey koksey kokdey kahkah.
Ok. Selamat malam, jangan lupa basuh kaki, baca doa tidur ye semua. Anak2 dah lena skrg turn ibu pulaks. Hehe. Gambar tu throwback masa banjir tahun 2014, iman duk dalam perut umur 5bulan. Gigih mengharung banjir nak cas henfon berjemaah kt rumah mak mertua sb rumah sendiri takde letrik. Memang gigih sb bjalan dkt 30 minit taww.hehe ASSALAMUALAIKUM!
P/S: iman pesan sapa2 nak cuba vitamin c macam die boleh contact ibu ok. Tua muda kecik beso semuaa adaaaa bahagian masing2. Sihat sama2, cantik sama2.
REGARDS,
NINA SID
017-9050763

Thursday, 19 January 2017

Kebaikan Alfalfa Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Dua tiga hari ni asyik hujan tak berhenti pulak rasenye. Sejuk sampai ketulang. Dalam pantang pulak, budak tecik asyik nk ngempeng aje la. Begegau rase lutut lapar hehe. Nasib baik ade Alfalfa kesayangan hamba.Alhamdulillah susu pekat, banyak siap boleh pam simpan lg. Kite ni tak berapa rajin sangat nak buat sendiri almond blend campur susu,kurma bagai, jadi telan ajo laa alfalfa ni ye dok.
Nak cerita sikit pasal alfalfa ni, ibarat jatuh cinta pandang pertama sampai kejinjang pelamin dah ni hehe. Pengalaman sendiri yang dah bertahun consume alfalfa sejak dari zaman muda tengah blajo smpai laaa dah beranak dua ni. Jauh dan panjang perjalanan kite dah ye hehe. Dulu zaman stadi, bile stress je masalah kewanitaan memang slalu sgt menjengah. Memang tak taw nk ikhtiar camana, time stress tu ya Allah, mmg tak selesa sgt rasenye. Ubat ape org suggest mmg kite dah cube consume,kalau ade yg ok kejap je lepastu die dtg balik. Sampaii laa satu mase tu, akak ipar suggest alfalfa ni.Mase tu student lg, duit pn ciput2 aje, adelaa akak tu jual yg die repack sikit2, means tak payah beli sebotol, mmg sesuai sgtlaa dengan ekonomi studen yang gawat hehe. Mula2 cuba tak la nampak ketara sangat, sampai terdetik, hurmm rugii duit, samee jugak,takde beza.
Aiyoiyoi mase tu pulak, main taram aje, dah beli tak tanye orang yg jual cara yang betul nak makan. Pastu stop kejap, tapi fikir2 rugi yg dah beli,makanya google laa jumpe blog2 orang yang jual and consume alfalfa jugak, baru tahu cara betul nk makan. Lepastu memang konsisten amalkan dengan cara yang betul, sampai sekarang. Dah beranak dua dah iols nih. Mslh kewanitaan keputihan memang dah takde,bonus lg dpt jadi milkbooster jugak..Alhamdulillah susu memang pekat dan banyak. Rezeki anak la katekan. Gitula kisahnya. Sampai sekarang kalau orang tanya, camana nak banyakkan susu, memang otomatik kite duk cerita pasal alfalfa. Mase tu belum lagi cuba2 nak jadi pengedarnye. Sekarang fikir2 balik rugi tak register ahli awal2 dulu. Takpe2, sekarang bukan stakat alfalfa, dah jadi pengguna tegar dah produk shaklee yang lain, sampai ke anak duk telan sekali kan. Hehe. Ape produk yang sesuai dengan anak? Itu kene tungggguu laaa lain cerita okeh?
Siapa2 berminat nak dapatkan produk shaklee boleh contact kite ok? COD area Sepang, Salak Tinggi,Nilai dan Kota Warisan. POS SELURUH MALAYSIA. okeyyy?
Make sure beli dengan SID yang sah dan boleh consult korang cara yang betul taw? Ruugi yakmattt kalau salah cara n tak nampak kesan taw. Ok?
REGARDS,
NINA SID
017-9050763
PENGEDAR SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, NILAI,KLIA DAN KOTA WARISAN

Monday, 16 January 2017

Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan

Bismillahirrahmanirrahim.. Saya Nina Independant Shaklee Distributor Kawasan Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan. Blog ni dikhaskan untuk berkongsi dengan orang ramai berkenaan produk Shaklee, minat dan jugak ceritacerita peribadi yang mungkin boleh bg kebaikan kepada diri sendiri dan orang lain juga. Selain jd supermakkk setiap hari menguruskan anak2, kite suka nak share pasal minat kite especially in parenting, travelling dan anak2 opkos. Sesiapa nak dapatkan produk atau nak kongsi2 minat kite, bolehh dipersilakan ye, sharing is caring kann. :)

Bismillah, May this journey I chose leads and help me to help more people. Dan semoga perjalanan ini sentiasa dilimpahi keberkatan dan keredhaa dariNYA. Suami redha, ibu ayah redha, insyaALLAH. LETS GOO!




NINA SHAKLEE SID
017-9050763