Friday, 20 January 2017

Banjir Oh Banjir!

Bismillahirahmanirrahim. Malam2 sejuuukk macamni rase nak demam pun ade. Hujan takde tanda nak brhenti dah 2 2 hari. Sementara tunggu mata mengantuk rase nak share satu cerita pulok. Musim hujan panas tak menentu ni, memang senang sangat nak kene selsema, batuk, sakit tekak dan adik bradik die tuu. Alkisah smlm rase tak sedap badan, tekak dh perit, makan pun dah takde selera. Risau pulak dhla tengah pantang, nayaa je kalau tibe2 demam. Risau bejangkit ngan anak lagi. Tapi alhamdulillah, kite cube telan 2 biji Vitamin C Shaklee terus slow2 hilang sakit tekak. Ya Allah syukur sgt taktaw nk cerita. Sebelum ni baby ade prolong jaundis jadi memang stop amik ubat ke vitamin ke jamu semua. Dr yang pesan siap2 huks.. semalam bila teringat, tawakkal jelah, serah pada Allah,ikhtiar dulu supaya tak jatuh sakit. Risau fikirkan anak lagi byk dari risau diri sendiri sebenarnya.kalau maknya melepekk aje, jawabnya anak2 jadi mangsa jugak. Ibu keeneeee kuat ! 💪💪
Banyak khasiat Vitamin C shaklee ni taw, telan sebijik dahhh same khasiat macam makan 7 bijik oren! Maveless kee tak tu? Dah jenuhh pulakk kn nak makan 7 bijik oren sekaligus 😂😂 hehehe. Dah tuu, nasib baik jugaklaa yg si abang ni hari2 telan vitamin c jugak, alhamdulillah tak sempat bejangkit. Ehhh jangan taktaw, Shaklee pun adee taw vitamin utk budak2! Abang iman ni duk makan sebijik sehari yg chewable punye utk budak2. Kenapa sebijik je? Botakk laa kepala ibu kalau bioo je die makan, tak ingat dunia die ingat macam gula2 masam2manis tu haa. Jawabnyee terpaksa ibu catu hehe. Sampai pandai die mtk, "buuu,vitamin sheeee" gaya pelat die tu. Haha yoo laa anak, takkan ibu je yg nk sihat ye tak. Hehe. Lagi satuu vitamin c ni boleh buat kulit jadi haluuusss mulus gebuu jugak taww. 2 in 1 gitu.
Opsss terpanjang pulakk membebel. Sorry ibu iman memang suke membebel, ore klate panggil, blebey koksey kokdey kahkah.
Ok. Selamat malam, jangan lupa basuh kaki, baca doa tidur ye semua. Anak2 dah lena skrg turn ibu pulaks. Hehe. Gambar tu throwback masa banjir tahun 2014, iman duk dalam perut umur 5bulan. Gigih mengharung banjir nak cas henfon berjemaah kt rumah mak mertua sb rumah sendiri takde letrik. Memang gigih sb bjalan dkt 30 minit taww.hehe ASSALAMUALAIKUM!
P/S: iman pesan sapa2 nak cuba vitamin c macam die boleh contact ibu ok. Tua muda kecik beso semuaa adaaaa bahagian masing2. Sihat sama2, cantik sama2.
REGARDS,
NINA SID
017-9050763

0 comments:

Post a Comment