PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

Wednesday, 29 March 2017

Cara Elakkan Gastrik

Assalamualaikum semua. Dah breakfast ke belum? Belum? Ishish jangan ggituu,tak pasal2 kene gastrik kang camane? Seksaaa oi,pedih perut. Sempatlaa merasa sekejap sb slalu skip2 makan zaman kerja dulu. Masuk ofis pukul 8. Pukul 7 dah kene siap2 gerak. Breakfast memang kelauttt. Dah masuk ofis kadang2 ade kerja urgent nak kene setelkan,bersambung meeting pulak..Tuudiaaaa lunch pn tah kemana kul 4 5 bru jumpa makanan.Kalauuu laa dulu dah kenal dengan ESP Shaklee,mesti selesai masalah😣 korang taktaw camana rase gastrik? Pedih oi perut taktaw nak habaq,betui la kut asid lam perut duk korek2 dinding perut kikikiiki hiperbolaa gituπŸ˜‚πŸ˜‚ ni nak bg tips sikit nak hilangkan gastrik uols tu 😘😘

Tips pertama

JANGAN berlapar untuk jangka masa yang lama. Jangan jadi macan kite,kalau buat koje memang tak brhenti selagi tak siap. OCD pun ade jugak rase hehe. Kalau terpaksa pun makan benda ringan2 jangan sesekali biarkan perut kosong

Tips kedua
Kalau dah terkeenaa tu kan,walau cuba elak, cuba minum susu. Kite ni sejenis orang yang tak suka minum susu,tu pasal laa tak heran tips ni dulu tak pernah nak try πŸ˜‚πŸ˜‚ depa kata susu boleh neutralkan asid dalam perut. Ye laa kut kan hehe

Tips ketiga
Elakkan makan makanan berasid pagi2. Ade laa kan orang duk ckp mkn oren pagipagi nanti kulit cantik. Hehe tah mana datang tah petua tu ,ajaran sesat sungguh. Dhla perut berasid, lepastu tambah lagi asid dari buah tu urmmm nyamnyammnyamm pastu skip makan pulak. Haa rasakan hehe

Tuu jelah kutt
Tuuu dulu laa skrg tak risau dah, shake je ESP senang! Series best! Siapa rase pagi2 die macam lipas kudung siapkan anak, siap nak g ofis, elok sangat laaaa ade setong ESP ni.Highly recommended. πŸ’ͺπŸ’ͺ

ESP ni high in protein, which is protein ni die takkan diproses secepat karbohidrat. Badan kite akan detect dan proses karbohidrat dulu untuk jadi tenaga,jadi dengan protein ni dia buat kite rase kenyanggg berpanjangan. Psttt yang nk kurus ni sesuai sangatt laaa amik ESP😍😍
Yang nak bina badan sado2 pun boleh taww.

Yang bestnye lepas consume ESP orang duk tegur gebuu gebuuu hahaha sebabnya protein kan asas untuk pembinaan banyak organ badan,jadinya yang rosak yang berlubang parut tu semua dia repairr cenggini baikk punyaa 😝 oklah tu jelaa panjang pulokk kekeke. Nak tahu lebih lagi pasal ESP klik SINI

Ikhlas
Pencinta tegar ESP





Whatsapp 017-9050763 for purchase and free consultation. 😘

NINA
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI,SEPANG,KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Monday, 27 March 2017

Tips Travel Bersama Anak Kecil

Assalamualaikum semua.. kalau korang sampai kt post ni Tahniahhh!! SILA PUJI DIRI SENDIRI.kenapaa? Kerana korang adalah ibubapa yang tak sanggup tinggal anakanak dirumah terkontangkanting sementara korang berseronok2 diluar sana. Kekeke..over nau ayatnya. Hehe. Tapi gitula,tak tercapai dek akal oi nak tinggal anak,pastu kite duk p seronok2 plak kan. Hehe ni penyakit makmak sangat. Kite ni nak g kluar rumah sidai baju ponn duk fikir anak ok ke tak tinggal dalam rumah. Siapa rasa dia ade sindrom overattached macm kite ni sile angkat tgn. Hehe. Takpeee jangan tinggal anak anda,meh kite kongsi tips nak travel ngan anak2 cinonets ni. Tapii korang kene la sesuaikan dengan situasi msing2 ok. Budak2 ni mcm2 peel,jadi mommies kene pandai handle situation jangan menggelabah. 😁😁

Tips pertama
MAKE SURE ANAK ANDA SELESA

Naik aeroplane ke kereta ke traain ke. Wajib pastikan anakanak selesa,tambah2 kalau travel for long distance. Pastikan anakanak dah bersih, maksudnya pampers dah tukar, baju tak panas atau sejuk, tempat duduk selesa dan perut tak lapar. Penting ok kalau korang nak rase aman damai sepanjang perjalanan. πŸ˜‚πŸ˜‚  Karang tak pasal2 anak buat konsert haru biruuu haa😁

Tips kedua
SESUAIKAN ITINERARY MENGIKUT KEMAMPUAN ANAK

Dah sampai tempat yang nak dituju? Ok sekarang checkin hotel. Jangan terus nak g shopping kaa berjalan kaa. Bagi anak masa rehat dulu. Orang tua pun sakit badan dudukk lama kan? Budak2 pun sama la cume depa tak reti nak habaq. Bagi diorang bertenangg dulu,bg tidur dulu ke, mandikan dulu ke. Lepastu baruu sambung aktiviti seterusnya.

Lagi satu, rancang perjalanan tu,ikut kemampuan anak. Maksudnya? Katelaa korang ada anak 3 4 tahun,jangan pulak korang beria-ia nak g mendaki gunung. Tak sesuai okeee tak sesuaii. Mampuu kee anak2 tu, jangan duk layan sangat angin korang nak g selfie atas puncak gunung tu,eleehh ingat taktaw la tuu,bukan nk tengok sangat keindahan alamm kan, nak update kt media sosial je lebih kekekeke

Tips Ketiga
KEMUDAHAN AWAM SENTIASA BERDEKATAN
Pastikan sepanjang perjalanan,korang dah list out tempat makan, ataupun tempat yang ada kemudahan awam macam toilet. Sebabnya, kalau dah namanya budak, kejap2 nk kencing,kejap2 nak poopooo. Kalau pakai pampers pun still korang kene amik tahu. Buatnya anak pooopooo mampuu kee nak hadapp kikikii

OKKK, itu jelah tips yang mak terfikir skrg ni..hope dpt membantu. Lain anak lain ragam. Anak 3 4 pun banyak lagi kene blajar πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Blanje gambar iman masa holiday kat korea sikit.mase ni takde adik lg. Tapi boleh tahan pening hehe



Thank youu for reading this entry!


Sunday, 19 March 2017

Cara Dapatkan Kulit Halus Dan Pudarkan Parut

Assalamualaikum..huihh dah bersarang lama tak update blog.. line tenet kat kampung slowwww sangaattt memang sakit hati kalau ingat hehe.rumah pulak takdok wifi,maka berrhuhuuhuu laah kite. Ni kite pinjam hotspott mak sat..kitee raseee kannn umobilee ni kalau kt KB ni memang terukk sangatt. Haihh. Takpelah alang2 dh dapat blogging ni, kite nak share sikit pasal cara nak dapatkan kulit halus and pudarkan parut. Sebab apa? Sebab dah berapa orang tegur, eh dulu bukan ke parut jerawat bersepah atas dahi? Hehe okkayy sentapsss. Nasib baik yang tanyee tu memang geng hazaaabedaaaahhhh, takpayah nak sentap lamalama,buang karennn je. Haha

Ehhh yeke dahh takde? Tak pernah nak belek muka sendiri gituulaa,belek mukaa anak lagiii best hehe. Tudiaaa, apoo lgi,depa duk kata laaa, haa laa tokey vitamin tu pasaall kulit cantik. Hehe nak yeee kan kanggg korang kata kitee perasann. Kihkih. Tapi ye kan dalam hati je aci kann. 😁😁 cahaya2 nurr iman pun mungkin jugak ni kott kekekeke

Haaa untukk korangg je,kite nak share apa yang kite guna sampai orang lain yang perasan duluu perubahan kat mukaa kite ni. Sssyyyhhh korang jangan duk hebohh sgt taw,karang ade laa tu yang duk mesej nak ngorat.. sorry I mak anak duaa dah ok haha.


Jeengg3.. ni diaa rahsiaa I. Ehh bukan rahsiaa lagi. My 3 basic essentials everyday you know.

Memanglaa nnti korang kata ehhh dia ni memang tokey shaklee sahsah die promot brg die. Hehe.. yee dan tak jugak. Duluu sblum jdi tokey(tokeyyy laa sangattt,togey je lebih) memang kite dh makan benda2 alah nii,cuma skrg mungkin ekstrem skit laa sb memang dah jatuh hati habiss kann. Dann yee memang kene promot brg baik taw,kene kongsi dengan semua orang,jangan duk nak cantik sorang2,nak sihat sorang2,tak baikkk taww 😣😣😣

ESP ni kalau korang nak taw boleh refer sini. Memang membantu sangat improve kulit jadi lebih sihat. SIHATT okk. Kalau korang duk tempek tang luar je tp dalam tak repair,lama2 jadi apee berkarat taw dak hehe. Memang best gile ESP ni sebab apa? Sebabnya, pagi2 shake2 je,campur miloo kaa sunquick kaaa dah boleh silaakan masuk mulut. Kalau tak campur pape pn okayy jerrr, rase soya lemak berkrim. Kalau tak best takkan laa sampai due tiga kali habis stok dalam masa 2 bulan? Batch baru ni rase die lagii masyukkkk taww,added vanila flavour. Haa kauu dah boleh prasan makan aiskrim vanilla dah. Yang bestnye,die multifunction taw. Bagi tenaga,repair kulit, pastuu kalau korang nk.kuruss sesuai sangat laa gantikan salah satu meal dengan shake ESP ni. Ehh panjang pulak membebel pasal ESP.nexttttt

Vitamin C. Bukan takat tolong repair sel kulit, kalau duluu korang jenis yang snenag sangat nak selsema cam kite ni elokks sgt laa consume die ni. InsyaAllah korang akan perasan "ehh lama dah ak tak sakit tekak selsema" hehe..sejenis kite laaa tu dulu selsema tu sekali seminggu kut dtg. .hihi nak tahu lebih lg klik sini .

Last item yang paling berharga adalahhh *drumroll*
VITAMIN E!
Rase pasal ni laa lagi cepat penyembuhan atau penghilangan hehe parut2 jerawat doluu. Memang best malam2 buat mask pakai vitamin e ni je. Function sebenar die memang untuk hilangkan parut2 jerawat,jeragat n semua jer jerr laa hehe. Dah pulak tu, die tolong balancekan hormon kite jugak,takdo laa time mr.P datang,hormon bercelaru sangat sampai mak nenek jerawat batu kayu semuaa keluar kikiki

Sooo siapaa yang ada masalah diatas atau lebih kurennggg laa,boleh cari kite, meh kite share pengalaman.. mase duk consume ji tak terfikir nk amik b4 and afterr boo padan mukaa xdapat nk tnjuk testimoni kt korang ehhe.okayy whatsapp lajulaju kalau nak tengok muka skrg wakakakkaa

Thankk you for reading!

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Sah Shaklee Sepang,Salak Tinggi,Kota Warisan dan Nilai



Tuesday, 14 March 2017

Kebaikan Herbal Blend Cream Shaklee

Assalamualaikum semua. Post hari ni khas untuk ibuibu yang ade anak kecik.. haa gitu nama dia. Yelaa ade anak kecik ni,kene gigit nyamuk kee semut kee serangga ke kadang2 sampai bengkak2 berbekas parut lagi taw. Macam kite kalau balik kampung terutamanya,huihh suke bebenau laa die dekat dua beradik ni. Bengkak sana bengkak sini,walhal tido katil sama,melekaat je. Siang hari pulak bukan duk bkubang main kt bawah rumah,tp merah2 tu toksah cakap laa tak banyak sikit mesti ada. Ubat pulak takyah cakaplaaa itu ini try mestika laa ubt farmasi laa semuaa tak jalan. Sejenis budak iman ni,kulit die kalau kene gigit ya ampunn over merah bengkak dieee. Sadis tgk πŸ˜…


 tapii sejak jatuh cinta ngan shaklee ni,kite try herbal blend cream ni amaattlaa sesuai untuk kulit die. Kalau kene gigit je nampak merah trus sapu, pastu sapu lg time teringat, yang kite prasan memang bengkak cepat surut,hilang. Kalau dah berdrh digaru,bila letak cream ni,cepat kering dan lang sung tak tinggal parut. Menyesal tak kenal shaklee awal2😭😭 Apa kebaikan herbal blend shaklee ni?

  • Menghilangkan parut dengan cepat
  • Mengurangkan risiko digigit serangga
  • Luka cepat kering dan sembuh
  • Menghilangkan bengkak dengan cepat
  • Boleh dipakai untuk bayi yang baru lahir jika terkena ruam susu atau ruam lampin
  • Boleh juga dipakai oleh ibuibu yang mengalami lukaluka kecil.insyaAllah cepat kering dan sembuh
  • Tak terlalu panas,cuma berangin sepoisepoi bahasa je
Banyak lagilaa kegunaan die,tu je yang terlintas saat tulis post ni. Betapa ruginyaaa sb tak jumpa cream ni dulu sobss.
Penggunaan secara konsisten dan kerap lagi cepat nampak hasilnya.

Jadii ibuibu yang ada masalah diatas sama.macam kita boleh whatsapp kite ok. Best price with best consultation.

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Sepang,Kota warisan dan Nilai

Saturday, 11 March 2017

Wallpaper DIY

Assalamualaikum. hari ni penatt laa duk skodeng blog orang cari idea nk diy wallpaper.. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan, mampu beli rumah kecikkecik untuk berteduh. Dah pening cari idea hehe. AAde yang suggest guna wallpaper, ada yang suggest guna stensil je. Wallpaper ni kalau beli yang mahal berbaloi2, memang tahan lama. tapiii kalau yang nk bajet2 macam kite nii, nak beli yg murah karang tak smpai setahun terkoyak laa tercabut laa haruu je 2 3 kali kejee pulakk kannn...

so hasil skodeng2, kite decide nak guna Stensil je. Kenapa? Sebab jimat dan kite sebenarnya sukaaaaa buat benda2 kretip gini. ewaahhhhh nak jugak cakap kretip. sukaa laa kan kunun nak tnjuk hasil keras tangan hahahah

So kite paste siini jelah,

nanti senang nak cari link balik kikiki

http://misdalila.blogspot.my/2010/07/stencil.html

http://rosalina-alyna.blogspot.my/2012/02/teknik-stencil-ingat-tak-pasal-teknik.html

tenggok nanti jadii ke ta jadiiii hehehehehehe baaaiibaiii nk g kemas brg masuk kotakk pulakkk :p

Wednesday, 8 March 2017

Kebaikan DTX Complex

Jagalah hati, jangan kau kotori, jagalah hati, lentera hidup ini. Gituuu hehe. Eh lupa bagi salam. Assalamualaikum. Sajee jee cakap pasal hatii hatiii ni, nampak tak penting ke tak penting hati ni dalam kehidupan manusia. Cerah hatinya, cerah laaaaaa hidupnye hehe. Cakap pasal hati kite nak share satu produk Shaklee yang berkaitan dengan hati. Ape DTX Complex ni dan apa kebaikannya?

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan mempunyai keupayaan untuk regenerate sendiri atapun membina semula dengan sendiri. 
Fungsi hati dalam badan manusia?
  • Bertindak sebagai ejen detoksifikasi. Proses metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus akan menghasilkan ammonia. Ammonia ini akan didetoksifikasi oleh hati dengan menggabungkan bahan-bahan toksik dengan bahan yang kurang toksik. Bahan ini kemudian disingkirkan melalui proses perkumuhan oleh buah pinggamg. Oleh itu, untuk memastikan buah pinggang kite sentiasa sihat, hati perlulah sentiasa sihat untuk menjalankan proses yang diperlukan.
  • Mengawal paras gula dalam darah. Glucose Tolerant Factor (GTF) adalah diwujudkan dari hati. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Gula yang berlebihan disimpan dalam bentuk glikogen dan ditukar kembali kepada gula apabila badan memerlukan tenaga.
  • Penting dalam metabolisma lemak. Makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati dan kemudian diangkut  ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam DTX Complex iaitu benih pokok susu tissel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. 

Ramuan yang terdapat didalamnya adalah:
  1. Ekstrak biji benih pokok susu tiswl (Milk Thistle Seed) - Kaya dengan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  2. Articok. Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu
  3. Dandelion - Membantu fungsi hati. Juga membantu penghadaman. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  4. Kunyit - Mengandungi bahan antioksidan, membantu meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  5. Ling Zhi - Membina imun badan dalam mencegah atau merawat kanser
  6. Schizandra -  Mengandungi bahan antioksidan, merangsang sintesis protein dan meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi.





Products are not intended to cure but only to help to improve health status.



Tu jelah serba sedikit tentang DTX Complex dan kepentingannya. Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI


Tuesday, 7 March 2017

Resepi Puding Caramel Ekspress

Assalamualaikum. Harini kite nak share cara buat puding karamel atau puding gula hangus terpaling simple. Sesuai sgt untuk yang bujang takde perkakas yang sesuai tu hehe jangan risau dah tak payah beli 😊

Bahan:
Telur gred B 7 biji
Susu pekat 3/4 tin
Air suam secawan
Esen vanilla
Gula

Cara:
Mulamula panaskan 2 sudu gula dalam loyang. Jangan sampai hangus nanti rasa tak best.

Kemudian campurkan bahan lain dalam satu bekas,pukul dengan whisk kalau takdoo pakai sendokk pun jadi haa hehe

Pastu letak loyang dalam kukusan, masukkan adunan,kukus 45 minit.

Cara nak tahu dah masak? Cucuk garfu atau lidi,kalau tak melekat,dah masaklaa tu. Sejukkan skjap,telangkupkan atas pinggan kee besen kee ikut suka korang laa hehe. Dah siapppp! Nak lg best simpan dalam peti sejuk skjap,kluarkan sejuk2 ngapppp perghh nikmatt! Hehe

Selamat mencuba!


Eh,kalau xdo periuk nk kukus,amik jaaa periuk paling beso yg muat saiz loyang tu,isikan air,lapik something cwn ke mangkuk ke,haaa letak loyang. Sonang jooo.usaha tangga kejayaannπŸ’ͺπŸ’ͺ

Saturday, 4 March 2017

Resepi Brownies Kedut Paling Simple

Assalamualaikum..haaa messtii ade yang tersesat sampai sini kann sambil cari resepi nak minum petang heehe..Selain buat bisnes Shaklee, kite pun ade buat bakeri kecilkecilan jee kt rumah.amik oder jiranjiran,adik bradik,kadang2 kawan ofis husband. Sajee jee sebab kite memangg sukeeeee sangat meroti,mempizaaa membaking segalaa ni. Hehehe. Peminat series Cake Boss okee.taktaw kene google heheeee..Harini kite nak share resepi brownies kedut untuk semuaaa. Fav anak2 buah dgn kakak2kitee taw. Sb brownies kite tak manis sangatt.pahit2 manjaaa gitu. Baru btul makan chocolate taww.kalau manis namanyaa makan gula hehe..Ade yang cakap susah nak buat? Susah kalau malas hehe. Nak rajin mai pm kite meh nak bg aura rajin buat kek haha. Ok kite tengok bahan dulu ye.
1. 90 g butter
2. 170 g cooking Chocolate (tak kisah jenama apa kite slalu pakai Beryls jee)
3. 35 g serbuk koko
Satukan semua bahan ni dan cairka. Kalau ade microwave senang,masuk,panaskan dah siap. Yang takde, pakai waterbath biasee pn boleh. Taktaw waterbath kene cri sdri hehe.
4. 100 g tepung gandum biasa
5. Soda bikarbonat setengah sudu kecil
6.garam secubit
Next bahan
7. Gula. Castor 160g
8. Telur 2 biji dan satu kuning telur
9. Esen vanilla
Cara:
Cairkan bahan first,dan sejukkan.
Masukkan gula kedalam telur dan tambah esen vanilla. Kemudian campur ke dalam adunan yang dicairkan tadi
Last sekali ayak adunan tepung.Masukkan secara sdikit demi sedikit dalam adunan. Kacau sampai sebati.
Panaskan oven 170c dan bakar selama 15 hingga 20 minit bergantung kepada jenis oven masingmasing.
Dahh siap sejukkan dan ngapppppp.
Selamat mencuba.
P/s:tips supaya brownies berkedut.
 jangan over mixed.cukup kacau smpai sebati shaja.
 apa tanda kek dah masak? Tengok kedutan dah turun selepas menggelembong
 sejukkan dalam peti ais untuk mudahkan proses potong
Cepatt g try hehe. Dah jadi sila komennn!

Friday, 3 March 2017

Kebaikan Vitamin B-Complex Shaklee

Assalamualaikum semua. Ada tak ibu-ibu mengandung yang tak boleh telan pil yang KK bagi. KK tu klinik kesihatan ye hehe. Mesti adaa kann? Kite geng! Tengok ubat kaler merah terus imagine darah dan otomatik nak uweekk uweekkk hehe.. Ni kite nak kenalkan korang, ibuibu mengandung, supplemen terpenting abad ini untuk ibu mengandung. Ape kebaikan B-Complex Shaklee ni? Meh tambah ilmu sikit :)

  • Asid Folik pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Asid folik semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dipasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen Vitamin B,termasuklah Biotin dan asid folik.
  • Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Sebab tu la penting sangat untuk kite consume Vitamin B kompleks ni setiap hari.

ANTARA KEBAIKAN VITAMIN B SHAKLEE

  1. Membantu sistem penghadaman, mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  2. Mengurangkan tekanan
  3. Membantu tumbesaran sihat dan normal untuk bayi dan kanak-kanak
  4. Mengurangkan risiko kecacatan tulang belakang dan otak bayi
  5. Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  6. Meredakan senggugut
Macamana nak tahu Vitamin B-Complex yang terbaik?
- Mengandungi semua 8 vitamin B (B1,B2,B3,B5,B6,B12,asid folik dan biotin.
- Elakkan pengambilan B-complex yang bersifat sustained release
- Mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin






Itulah serba sedikit fakta mengenai Vitamin B Complex Shaklee. Selalu sangat ditekankan tentang kepentingan asid folik kepada ibuibu mengandung kerana boleh mempengaruhi perkembangan otak dan tulang  belakang bayi dalam kandungan. Jangan ragu-ragu lagi,kalau ada masalah atau sebarang pertanyaan boleh terus contact kite ok?

Nina 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
COD:SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN, DAN NILAI
POS: SELURUH MALAYSIA

Kelebihan Daftar Ahli Dengan Group SuperStars

Assalamualaikum. Untuk sesiapa yang masih tercari-cari atau berfikir untuk daftar ahli, jom baca kenapa anda perlu daftar dengan kami? Apa kelebihan daftar ahli dibawah Group SuperStars di bawah naungan Master Salwa Al'Izzah dan Master Ithnin ni?

  • Sebelum tu, untuk pengetahuan, Master Salwa dan Master Ithnin merupakan Master Coordinator yang terpantas dalam sejarah Shaklee Malaysia yang berjaya menaiki rank tertinggi dalam Shaklee selepas 7 bulan FOKUS secara INTENSIF dalam mempromosi secara online dan offline.
  • Setiap ahli yang mendaftar dibawah Group SuperStars akan menerima khidmat bimbingan dan konsultasi terbaik secara berterusan. Kalau ada sebarang masalah sentiasaaa boleh ajukan kepada Master2 diatas untuk tindakan lanjut
  • Bagi anda yang berminat untuk menjalankan bisnes dan menjadi salah seorang Shaklee Independant Distributor, anda akan di bimbing secara terus berkenaan bisnes, strategy marketing, product knowledge dan panduan berkenaan bagaimana cara untuk handle atau consult prospek yang bertanyakan mengenai produk. From ZERO TO HERO. Semua akan diajar oleh otaiotai dalam dunia bisnes Shaklee ni.
  • Kelas-kelas secara offline dan online disediakan secara percuma secara kerap. 
haa mudah ke mudah nak berjaya, tinggal kite sendiri nak ke nak sahaja. Anda mahu jadi sebahagian dari Keluarga Besar kami? Boleh terus whatsapp sy di 017-9050763. 

Rujuk cara untuk daftar ahli di SINI . Dengan satu klik sahaja, anda akan berjaya menjadi salah seorang dari kami.

Thank you for reading this entry!

Nina 
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SHAKLEE SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Wednesday, 1 March 2017

Kebaikan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee

Assalamualaikum semua apa khabar? Harap sihat sentiasa hendaknya. Kite sihat tapi lagi 3 orang kat rumah duk sokseksoksek.Pagi tadi dah telan 2 biji Vitamin C harapnya hilanglah sakit tekak selsema ayahnya. Anaknya pulak ade vitamin c chewable,yang tu takpayah paksa makan pun die mintak2 haha. Oklah alang2 kite share sini pasal kebaikan yang terkandung dalam Vitamin C Shaklee ni untuk yang taktaw lagi ye.

Sustained Release

Kenapa ade perkataan sustained release ni,penting ke sampai siap tampal beso2 kt botol? Haa tulaa bezanya Vitamin C Shaklee dengan vitamin c lain yang ada kat pasaran.
Setiap tablet mengandungi 7.5 biji oren termasuk kulitnya sebanyak 500mg. Sustained Release ni maksudnya Pelepasan secara berterusan. Maksudnya khasiat dalam tablet ni dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam sistem tubuh badan. Vitamin C ni bersifat larut air dan tidak boleh disimpan didalam badan tapi vitamin c shaklee ni dilepaskan secara perlahanlahan ke dalam badan disebabkan formulasi khas ni. Sebab tu la sifat sustained release ni penting untuk memastikan penyerapan optimum,menstabilkan paras darah sepanjang hari dan meminimumkan kehilangan vitamin semasa proses perkumuhan.

APA KEBAIKAN SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS SHAKLEE NI?


  • Merangsang pembentukan kolagen. KOLAGEN adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu menghalang kedutan dan otot menjadi lembik.
  • Mengelakkan gusi berdarah,lebam dikulit,membantu kulit kekal lembap dan hakis.
  • Membantu meningkatkan sistem imun. Mengurangkan simptom selsema dan influenza.
  • Mencantikkan kulit
  • Memperbaiki insomnia
  • Mengekalkan kolesterol sihat dengan mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

AMARAN!!
Sebatang rokok mampu melupuskan khasiat vitamin C

Terlebih dos vitamin c akan menyebabkan cirit birit.

Keresahan akan mempercepatkan kehilangan vitamin c


Whatsapp kite untuk info lebih lanjut okkk

Nina 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor



Tips Wean Off Anak

Assalamualaikum semua pembaca kesayangan kite, sihat tak? Harini kite nak kongsi cerita pasal proses wean-off anak atau pun bahasa melayunye proses bercerai susu, gituuu kelasss speaking siikit hehe. Maaf kalau terpanjang ke ape kan, harap yang membaca boleh dapat manfaat la sedikit sebanyak daripada perkongsian kite ni insyaAllah. Proses nak wean-off ni memang sangat memenatkan, mental, dan fizikal hehe. Tapi kalau mak jenis yang hati kering tu agaknye kejap  je dah setel kan? hehe kite ni hati tisu, anak buat drama terus rasa tak sampai hati, tewas tersungkur ahahh.oklahhhhh jommmm mulakan!πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
1. TAKE IT SLOW.
Pelan2, org melayu kata, jangan gopoh. Yelah,cube bayangkan,dua tahun anak2 kita duk menempek dengan kite, ingat senang-senang dalam satu malam boleh terus ajar die berhenti menyusu? NO NO. Kite kene sabar, ingat, emosi anak kene jaga. Masa kite menyusu tu lah masa untuk kite betul2 fokus bonding dgn anak kan? Of course laa anak rase pelik kenapa tiba2 je tak boleh menyusu? Kenapa ibu taknak tidokan die semua2 lah.gitu la agaknya kan, manela nak tahu budak2 fikir ape kan hehe. Sebab tu kite kate take it slow, its a learning process.πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
2.CARI SUSU YANG SESUAI
Yang ni a bit tricky and kadang2 membazir. Macam kite, sebelum nak jumpe susu yang anak boleh minum, adela 3 4 kali tukar2 susu, sudahnya membazir je. Last skali SUSU DUTCH LADY CHOCOLATE  jadi pilihan hati Iman. Agaknye sebab rase lebih kurang macam susu dalam kotak kut. Alhamdulillah berjaya jugak kan. Ok macamana nak ajar die fully minum susu formula sahaja? Macam kite, Iman jenis tido dalam buai, so siang hari tak lah susah sangat nak train die, memang bagi susu then tidokan dalam buai, so siang hari memang die takkan menyusu langsung. Yang susahnye sebelah malam. Iman ni kalau nak tido die akan menyusu sampai tertido, kadang2 dh tido pun bgn cari lg haiisshhh T_______T
soo caranye, masa nak tidokan die, ajak die bercerita, pujuk, cakap2 smpai die tertido sndiri lepas mnum susu formula. memang takes time sgt part ni smpai berdrama airmata mulanya. Yela, die memang menangis merayuu nak susu, ibu duk pujuk cakap sambil nangis. Tewas jugakla byk kali sb xsanggup dengar die meraung. Lepastu lagi teruk, ayahnya pun duk "bagila syg, sian iman".. memang harruuuuuu.. sabarrr jelaaa. tewas dgn anak. tewas dengan suami pulak hahahha. tapi gagahkan hati jugak, cuba hari2 sampai die faham n tahu sendiri, "Kalau nak tido, ibu peluk, ibu zikir, no more susu".. Alhamdulillahhh berjaya jugak hehe
3. DODOIKAN DENGAN LAGU BARU
Kelakar tak tips ni muahahaha.Tapi it works, at least untuk iman laaa..hehehe.. Die macam diammm duk berfikir "Eh ibu ni nyanyi lagu ape tak pernah dengar" kekekeke.. sampai die tertidur sendiri sambil berfikir hahahhaa.. dahhh selesai satu masalah
4. SUAMI WAJIB SUPPORT
Tadikan dah cakap, memang proses wean-off ni mencabar sikit, mengganggu emosi ibu dan anak. Jadi yang paling waras mase tu adalah suami a.k.a ayah. Jadi suami kene main peranan, nampak iseteri stress takleh handle anak tengah melalak, tgk isteri marah2 anak, tgk anak dah takleh control, TOLONG TAKE OVER!  jangan duk buat taktahuuuuuuuuuuuuuu aje. Part ni ramai suami yang tak faham dan tak membantu. Yang die tahu, kalau dah biising sgt, disuruhnya isteri bagi je susu kat anak. TOLONGGG ye, take over, bwk anak pergi jauh2 dari ibu sekejap, ataupun tarik perhatian anak dengan mainan, atau ape2jelah, klau lagi bagus n berkesan, sila tidurkan anak tanpa kehadiran isteri (Good luck with that sb ayah iman tak berjaya buat part ni hehehe)
5. LAST BUT NOT LEAST, CARI SUPPLEMEN
Yang ni ramai atau pun jarang sangat yang nak ambik kisah. Lepas kite wean-off anak, ade budak yang langsung taknak minum susu fm, ataupun die tak berapa nak. Jadi kite sebagai parents mestila risau kan? Sebab dalam susu ibu ada cukup lengkap khasiat untuk anak, jadi bila kite stop susu ibu, mestilah sedikit sebanyak kurang zat ataupun khasiat yang anak kite dapat, memang thru makanan pon boleh ganti, itu bergantung kpada selera anak pulak. Ade yang addicted sgt sampai die minum suusuuu fm sahaja, makan tak nak, ade pulak yang makan banyak tapi benda yang kurang khasiat, contohnya nasik memang taknak. Macam kite, kite baru cuba2 bagi Iman makan CHEWABLE VITA C dari Shaklee, Lepastu tambah Vitalea, Last skali paling latest, kite add on MEALSHAKES. Sejenis budak iman ni, lepas stop bf, die jadi kurang makan, memang kite risau sangat mase tu. Sb tu cuba2 cari n topup dgn vitamin atau supplemen. Yang bestnya vitamin shaklee ni sedap (hahaha sb mak die pun pernah curi2 rasa kekeke). Contohnya Vitalea, rase die mcm anggur. Vit C tu pulak memang sah2 lah rase mcam oren. Memang kene sorok2 bagi sebijik sehari, kalau tak memang die buat macam gula2 aje. parahhhh rabak poket ibu ayah nanti hehe.
Latest amik Mealshakes sb ramai yang recommend untuk tambah selera anak, so far okla ade perubahan, kalau suap nasik, byk jgak yg masuk mulut compare ngan sebelum ni. Sayur pun die makan, PENDEK KATE, semua die sumbat. Okla tu ALHAMDULILLAH. Takdela ibu ralat sgt kan.
OKKK..tu die tips pjg dari ibu tak berapa terer ni. Lain org lain caranye ye dok. Ape pun, kite sebagai parents mesti nak yang terbaik untuk anak kan. Pada ibu2 yang dalam proses nak wean-off, saya doakan dipermudahkan urusan anda dan anak anda. Remember, its a continuous learning process. Belajar dari pengalamann, moga berjayaaaa!
Sapa berminat nak tahu pasal supplemen atau vitamin untuk anak2, boleh whatsapp kite ok? boleh share2 pengalaman jugak! Muahhhhhh!
Regards,
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
P/S: blanja gmbar anak ibu sikit. Alhamdulillah dah 3 bulan selepas proses wean -off.