PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

Wednesday, 3 May 2017

Set Kehamilan Lengkap Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaa. Tadi kite ada explain detail pasal Set Basic/Asas Kehamilan Shaklee kan? Kalau ada yang asas, maksudnya ada yang Extra betul tak?? :) So post kali ni, kita nak cerita ataupun explain lebih lagi pasal Set Kehamilan yang Shaklee provide. Basically tiga item yang terkandung dalam set asas masih sama, cuma ada beberapa item lagi ditambah. Kenapa? Mestilah untuk dapatkan kesan yang lebih optimum dan memastikan kesihatan ibu-ibu mengandung berada pada tahap yang  lebih optimum, betul tak? Untuk keterangan berkenaan set Basic/Asas boleh refer SINI 

Jadi sebagai tambahan pada tiga item asas diatas, ada tiga lagi item tambahan yang diperlukan oleh ibu mengandung,

  •  ESP(Energizing Soy Protein)  Refer SINI untuk maklumat lanjut berkenaan ESP. Secara ringkasnya ESP ni sumber tenaga segera dan kekal lama. Kenapa dia tahan lama? Sebenarnya sumber makanan yang berasaskan protein lebih lambat diproses oleh badan kerana sumber yang berasaskan karbohidrat dahulu yang akan digunakan untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi, protein dalam ESP ni akan diproses apabila karbohidrat sudah habis digunakan. Sebab tulah bila kite consume anything yang berasaskan protein kita akan rasa kenyang lebih lama. So sangatlah sesuai ESP ni diamalkan oleh ibu mengandung,selain cepat penat, ibu mengandung pun perlukan tenaga tambahan betul tak? Pssssttt bonus nyaaa kalau korang ni jenis yang cepat sangat gain weight masa preggy,  ESP ni boleh bantu. Kang kalau berat naik mendadak risau jadi GDM (kencing manis masa mengandung) pulak ye tak?? DAAAAAANN yang palingg penting? Protein ni pun bantu kulit kekal sihat dan improve skin condition :)


  • Omega Guard ni sebenarnya minyak ikan. Korang mesti pernah dengar pasal Omega 3 Omega 6 , DHA macam-macam lagi lah dalam iklan ye dok. DHA dalam Omega Guard ni sangat membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA ni nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina. Pentingnya untuk ibu-ibu mengandung, fasa third trimester merupakan fasa penting untuk perkembangan otak janin. Selain itu, ia dapat membantu meningkatkan sistem imun dengan bersifat anti-radang.

  • Ostematrix adalah sumber kalsium unggul yang sangat penting bagi ibu-ibu mengandung. pernah tak rasa sakit-sakit badan? Tulang ade bunyi-bunyi? tu tanda-tanda badan kite kekurangan Kalsium. Selain Kalsium, Ostematrix pun dilengkapi dengan mineral dan vitamin lain jugak. Dan yang paling best bila consume Ostematrix, sistem pelawasan pun akan improve taw. Orang preggy dan sembelit memang susah nk dipisahkan betul tak?  






Rasanya korang mesti dah terpengaruh kannn? hehehe Ok kalau rase  nak tahu lagi, boleh jeee terus contact kite ok??

Hubungi 017-9050763 untuk order dan konsultasi percuma.

Nina Farhana
Pengedar Shaklee Sah Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Pos ke Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment