Vivix Shaklee Pati Antioksidan Terbaik

Assalamualaikum, selamat sejahtera  semua. Harini kite nak cerita sikit pasal produk ekslusif yang Shaklee keluarkan dan patenkan sebagai hakmilik Shaklee. Nampak tak sangattt ekslusif dan tinggi kualitinya, sampai Shaklee patenkan sebagai produk premium yang mana takde sape boleh tiru okeyy.

Pati pekatan antioksidan tanpa air LANGSUNG. Sebab tu la bila kita letak Vivix dekat peti sejuk beku, Vivix tak akan jadi beku.


Muscadine Grape

  • Sejenis anggur yang bersaiz extra besar jika dibandingkan dengan semua jenis anggur didunia. Mempunyai kromosom extra berbanding anggur biasa dan menyebabkan anggur ini lebih resistant terhadap faktor luaran yang mungkin menyebabkannya senang rosak.
  • Penduduk tempatan memanggil Muscadine Grape sebagai  "Natural Pearl" atau "Botanical Pearl" kerana kandungan unik dan khasiat yang terkandung didalamnya.
  • Boleh membantu mempercepatkan proses pembaikpulihan sel yang  rosak.
  • Baik untuk kesihatan jantung. Menjaga salur darah daripada mengalami inflamation ataupun keradangan. Dengan itu, risiko penyakit berkaitan jantung dapat direndahkan.
  • Kaya antioksidan untuk melawan radikal bebas (Free Radical) daripada menyebabkan kerosakan pada kesihatan badan.
  • Shaklee memilih untuk menjadikan Muscadine Grape sebagai asas dalam formulasi Vivix kerana ia kaya dengan Resveratrol. Apa itu Resveratrol?  Sejenis bahan yang menggalakkan penghasilan tenaga dari peringkat sel. Selain bersifat sebagai antioksidan yang baik, ia dapat membantu meningkatkan imun tubuh badan dan secara tak langsung menyebabkan badan lebih sihat dan bertenaga. Sebab tu la orang yang amalkan Vivix ni kalau tengok, muka memang awet muda habissss youu. hihi
Purple Carrot
  • Kaya dengan Astaxanthin, Anthocyanin dan lain-lain. Juga dikenali sebagai SuperFoods. 
  • Semua bahan yang mempunyai warna ungu mempunyai bahan aktif yang baik untuk kesihatan otak, mata dan jantung.
Japanese Knotweed
  • Sangat bagus untuk kesihatan perut. Sesuai dengan peribahasa tu kan, YOU ARE WHAT YOU EAT. Pernah tak dengar orang kata "Semua penyakit bermula daripada perut", so penting tak kita jaga perut kita daripada jadi punca penyakit.
  • Merendahkan tekanan darah tinggi
  • Membantu menyihatkan pankreas dan membantu penghasilan insulin secara semulajadi.
Europian Elderberry
  • Bagus untuk kesihatan salur pernafasan. 
  • Meningkatkan sistem imun badan. 
  • Melawan jangkitan kuman yang menyebabkan influenza.Antaranya adalah Influenza A, B.
  • Mengandungi Ellagic Acid yang dapat membantu merawat jangkitan Virus dan Bakteria.
Kenapa Vivix ni dianggap sebagai pati yang mengandungi antioksidan yang sangat tinggi. Oxygen Radical Absortion Capacity(Kapasiti Sesuatu Bahan Untuk Menyerap Oksigen Radikal) adalah cara atau mengukur tahap kebagusan sesuatu antioksidan. Antioksidan yang bagus mempunyai nilai ORAC yang tinggi. Mengikut kajian, didapati Muscadine Grape mempunyai nilai ORAC yang tinggi.

Bukan Muscadine Grape je yang ade nilai ORAC yang tinggi, begitu jugak dengan Purple Carrots. yang paling penting, semua bahan ni adalah bahan semulajadi bukan secara sintetik okay?

Seeee, nampak tak kenapa Vivix ni dikira sebagai produk premium dalam banyak-banyak produk yang Shaklee keluarkan. Dahlah bagus untuk kesihatan badan secara menyeluruh, kesihatan  kulit pun ikut sama taw. Nampak muda ajee selalu. Hihi
Nak dapatkan Vivix anda? Nak sihat dan awet muda?

Contact jee kite okay?

NINA FARHANA 
017-9050763
PENGEDAR SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia