Posts

Showing posts from June, 2017

Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

Image
Assalamualaikum semua... Selamat Berpuasa, diam tak diam dah seminggu rupanya kita berpuasa. Ok tak? Kalau yang bekerja tuuu bulan puasa ni laa best kann, sebab waktu kerja dah jadi singkat, balik pun awal kan? Heehee. So harini kite nak share sikit pasal puasa. Penting taw terutamanya untuk ibu-ibu yang mengandung, menyusu baby, bulan puasa ni lahh bulan yang paling mencabar. Macamana cara nak kekal berpuasa tanpa rasa penat dan membahayakan kesihatan? Kite nak share cara kita taw, pagi-pagi masa sahur kite makan nasik, kurma 3 bijik, dan shake ESP. Haaaaa rahsia dia, ESP lah. Ade beza taww. Macam tahun lepas kite mengandung dan menyusukan anak dalam masa yang sama. Ya Allah jangan cakap nak puasa, nak bangun pun terketar-ketar lutut. Sangat mencabar, masa tu pulak tengah alahan teruk,awal pregnancy. Boleh bayang tak, sampai suami kite asyik cakap, tak payahlah puasa, Kesian nengok huhuhu. Jaddinya adelaa dalam 10 hari tinggal puasa FUUUUHHHH.  rugi sangat rasenya. Kalaulah dulu dah…