Posts

Showing posts from January, 2017

Set Menyusu Shaklee

Image
Salam semua. Harini kite nak share pasal set menyusu Shaklee.. Ibu-ibu mesti pernah alami macam-macam situasi sepanjang menyusukan anak kan? Salah satunya, emosi tak stabil atau stress bila susu kurang ataupun susu cair. Ape solution terutamanya bagi ibu-ibu bekerja yang terkejar-kejar nak simpan stok nak hantar kat pengasuh? Ade banyak cara, tapi bagi ibu-ibu yang kesuntukan masa, kite sangat-sangat suggest untuk cuba set menyusu dari Shaklee ni.Memang terbukti keberkesanannya. Kenapa kita yakin sangat?  Sebab kite bercerita melalui pengalaman sendiri dan kerana ni lah kite sungguh-sungguh nak bantu ibu-ibu lain yang alami masalah sama kat luar sana.


ESP Soy Protein Susu ibu terbina daripada protein dan kalsium. Esp boleh membantu memberikan rasa kenyang yang berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar. Selain tu, ESP juga boleh membantu  memekatkan susu ibu. Ada extra lagi, kulit pun boleh jadi lebih halus dan gebu.
Alfalfa Complex Bertindak sebagai milkbooster. Boleh refer  SINI untuk …

Cara Daftar Ahli Shaklee

Image
Bismillahirahmanirrahim. Post harini khas untuk mereka yang berminat nak daftar untuk jadi ahli Shaklee..Yuran keahlian hanya RM 69 atau percuma UNTUK SEUMUR HIDUP. Bagi yang berdekatan dengan cawangan Shaklee boleh walk-in ke mana-mana cawangan dan terus daftar ahli ATAUPUN bagi yang nak cepat boleh SMS "DAFTAR AHLI" KE 017-9050763 untuk kami bantu daftarkan anda sebagai ahli HARI INI JUGA!


Sebelum daftar jadi ahli mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana caranya? Mudah saja...

PERTAMA Anda hanya perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM 69 sahaja sekali seumur hidup. Best ke best? tak payah modal beribu-ribu. Dah daftar ahli, anda boleh mula dapatkan semua produk dengan harga ahli. Macam kite, mula2 daftar hanya untuk beli dan consume sendiri je, dapat kesedaran nak cuba jadikan side income pulak :)

KEDUA Beli mana-mana produk Shaklee yang bernilai RM 700 (harga ahli) atau RM 900 (harga runcit), anda secara automatik akan layak memohon menjadi ahli secara percuma.

Dah daf…

Lokasi Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Image
Assalamualaikum..Hari ni kite nak share pasal Branch Shaklee atau Cawangan Shaklee yang terdapat di seluruh Malaysia. Bagi pengguna-pengguna, ahli dan yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh ke cawangan yang berada di Subang, Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bharu, Sri Rampai, dan Johor Bharu, anda boleh walk-in sendiri ke branch atau cawangan atau pejabat Shaklee berdekatan anda. Bagi yang jauh atau yang tak berkesempatan nak pergi sendiri, boleh dapatkan Produk Shaklee daripada pengedar Sah atau Stokis Shaklee. Pastikan anda dapatkan produk daripada Pengedar yang sah taw, untuk pastikan anda dapat panduan cara yang betul untuk consume. Barula tak rugi duit ye dok.
SHAKLEE CAWANGAN PULAU PINANG


 SHAKLEE CAWANGAN SRI RAMPAI


SHAKLEE CAWANGAN JOHOR BHARU

SHAKLEE CAWANGAN IPOH


SHAKLEE CAWANGAN KOTA BHARU



SHAKLEE CAWANGAN KOTA KINABALU


SHAKLEE CAWANGAN SUNWAY


Tunggu apa lagi tu? Kalau takde mase nak g sendiri, meh whatsapp kite, kite boleh pos ke seluruh Malaysia, COD area Sala…

Senarai Harga Produk Shaklee 2017

Image
Assalamualaikum, ape khabar semua?sihat ke idok..Alhamdulillah banjir dah beransur2 pulih..Dua tiga hari ni, line internet kat kampung pon tak berapa nak betul. Handphone pulok takyah cerita la, nak kene restart berpuluh2 kali baru ok. Teghuk bebeno haishhhh. soo alang2 line dh ok, kite nak update Senarai Harga Produk Shaklee as of 2017 okk? sesiapa berminat nak consume boleh refer dekat list bawah ok? yang berminat nk consume dan nak daftar ahli ponn bolehh amat dialu2kan.Boleh whatsapp, pm, komen atau call ponn bolehh amat dialu2kan.. Harga dibawah adalah harga terbaru bagi setiap produk ok? Moga bermanfaat :)

ALFALFA(S)                                                                RM 57ALFALFA (L)                                                               RM 104SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS                         RM 98VITAMIN E COMPLEX                                               RM 158CAROTOMAX                                                             RM 79PEPPERMINT GINGER…

Banjir Oh Banjir!

Image
Bismillahirahmanirrahim. Malam2 sejuuukk macamni rase nak demam pun ade. Hujan takde tanda nak brhenti dah 2 2 hari. Sementara tunggu mata mengantuk rase nak share satu cerita pulok. Musim hujan panas tak menentu ni, memang senang sangat nak kene selsema, batuk, sakit tekak dan adik bradik die tuu. Alkisah smlm rase tak sedap badan, tekak dh perit, makan pun dah takde selera. Risau pulak dhla tengah pantang, nayaa je kalau tibe2 demam. Risau bejangkit ngan anak lagi. Tapi alhamdulillah, kite cube telan 2 biji Vitamin C Shaklee terus slow2 hilang sakit tekak. Ya Allah syukur sgt taktaw nk cerita. Sebelum ni baby ade prolong jaundis jadi memang stop amik ubat ke vitamin ke jamu semua. Dr yang pesan siap2 huks.. semalam bila teringat, tawakkal jelah, serah pada Allah,ikhtiar dulu supaya tak jatuh sakit. Risau fikirkan anak lagi byk dari risau diri sendiri sebenarnya.kalau maknya melepekk aje, jawabnya anak2 jadi mangsa jugak. Ibu keeneeee kuat ! 💪💪 Banyak khasiat Vitamin C shaklee ni…

Kebaikan Alfalfa Shaklee

Image
Bismillahirrahmanirrahim. Dua tiga hari ni asyik hujan tak berhenti pulak rasenye. Sejuk sampai ketulang. Dalam pantang pulak, budak tecik asyik nk ngempeng aje la. Begegau rase lutut lapar hehe. Nasib baik ade Alfalfa kesayangan hamba.Alhamdulillah susu pekat, banyak siap boleh pam simpan lg. Kite ni tak berapa rajin sangat nak buat sendiri almond blend campur susu,kurma bagai, jadi telan ajo laa alfalfa ni ye dok. Nak cerita sikit pasal alfalfa ni, ibarat jatuh cinta pandang pertama sampai kejinjang pelamin dah ni hehe. Pengalaman sendiri yang dah bertahun consume alfalfa sejak dari zaman muda tengah blajo smpai laaa dah beranak dua ni. Jauh dan panjang perjalanan kite dah ye hehe. Dulu zaman stadi, bile stress je masalah kewanitaan memang slalu sgt menjengah. Memang tak taw nk ikhtiar camana, time stress tu ya Allah, mmg tak selesa sgt rasenye. Ubat ape org suggest mmg kite dah cube consume,kalau ade yg ok kejap je lepastu die dtg balik. Sampaii laa satu mase tu, akak ipar sugges…

Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan

Image
Bismillahirrahmanirrahim.. Saya Nina Independant Shaklee Distributor Kawasan Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan. Selain itu, saya juga Pengedar Shaklee Salak Tinggi yang bernaung dibawah Master Salwa yang mempunyai pengalaman lebih 20 tahun menggunakan Shaklee, Kami juga mempunyai akses ekslusif kepada doktor pakar yang berpengalaman dalam bidang perubatan. Blog ni dikhaskan untuk berkongsi dengan orang ramai berkenaan produk Shaklee, minat dan jugak ceritacerita peribadi yang mungkin boleh bagi kebaikan kepada diri sendiri dan orang lain juga. Selain jd supermakkk setiap hari menguruskan anak2, kite suka nak share pasal minat kite especially in parenting, travelling dan anak2 opkos. Sesiapa nak dapatkan produk atau nak kongsi2 minat kite, bolehh dipersilakan ye, sharing is caring kann. :)
Bismillah, May this journey I chose leads and help me to help more people. Dan semoga perjalanan ini sentiasa dilimpahi keberkatan dan keredhaa dariNYA. Suami redha, ibu ayah redha, insya…