Kebaikan DTX Complex

Jagalah hati, jangan kau kotori, jagalah hati, lentera hidup ini. Gituuu hehe. Eh lupa bagi salam. Assalamualaikum. Sajee jee cakap pasal hatii hatiii ni, nampak tak penting ke tak penting hati ni dalam kehidupan manusia. Cerah hatinya, cerah laaaaaa hidupnye hehe. Cakap pasal hati kite nak share satu produk Shaklee yang berkaitan dengan hati. Ape DTX Complex ni dan apa kebaikannya?

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan mempunyai keupayaan untuk regenerate sendiri atapun membina semula dengan sendiri. 
Fungsi hati dalam badan manusia?
  • Bertindak sebagai ejen detoksifikasi. Proses metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus akan menghasilkan ammonia. Ammonia ini akan didetoksifikasi oleh hati dengan menggabungkan bahan-bahan toksik dengan bahan yang kurang toksik. Bahan ini kemudian disingkirkan melalui proses perkumuhan oleh buah pinggamg. Oleh itu, untuk memastikan buah pinggang kite sentiasa sihat, hati perlulah sentiasa sihat untuk menjalankan proses yang diperlukan.
  • Mengawal paras gula dalam darah. Glucose Tolerant Factor (GTF) adalah diwujudkan dari hati. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Gula yang berlebihan disimpan dalam bentuk glikogen dan ditukar kembali kepada gula apabila badan memerlukan tenaga.
  • Penting dalam metabolisma lemak. Makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati dan kemudian diangkut  ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam DTX Complex iaitu benih pokok susu tissel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. 

Ramuan yang terdapat didalamnya adalah:
  1. Ekstrak biji benih pokok susu tiswl (Milk Thistle Seed) - Kaya dengan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  2. Articok. Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu
  3. Dandelion - Membantu fungsi hati. Juga membantu penghadaman. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  4. Kunyit - Mengandungi bahan antioksidan, membantu meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  5. Ling Zhi - Membina imun badan dalam mencegah atau merawat kanser
  6. Schizandra -  Mengandungi bahan antioksidan, merangsang sintesis protein dan meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi.

Products are not intended to cure but only to help to improve health status.Tu jelah serba sedikit tentang DTX Complex dan kepentingannya. Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

5 Kelebihan Perniagaan Dalam Talian