Resepi Puding Caramel Ekspress

Assalamualaikum. Harini kite nak share cara buat puding karamel atau puding gula hangus terpaling simple. Sesuai sgt untuk yang bujang takde perkakas yang sesuai tu hehe jangan risau dah tak payah beli 😊

Bahan:
Telur gred B 7 biji
Susu pekat 3/4 tin
Air suam secawan
Esen vanilla
Gula

Cara:
Mulamula panaskan 2 sudu gula dalam loyang. Jangan sampai hangus nanti rasa tak best.

Kemudian campurkan bahan lain dalam satu bekas,pukul dengan whisk kalau takdoo pakai sendokk pun jadi haa hehe

Pastu letak loyang dalam kukusan, masukkan adunan,kukus 45 minit.

Cara nak tahu dah masak? Cucuk garfu atau lidi,kalau tak melekat,dah masaklaa tu. Sejukkan skjap,telangkupkan atas pinggan kee besen kee ikut suka korang laa hehe. Dah siapppp! Nak lg best simpan dalam peti sejuk skjap,kluarkan sejuk2 ngapppp perghh nikmatt! Hehe

Selamat mencuba!


Eh,kalau xdo periuk nk kukus,amik jaaa periuk paling beso yg muat saiz loyang tu,isikan air,lapik something cwn ke mangkuk ke,haaa letak loyang. Sonang jooo.usaha tangga kejayaann💪💪

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia