Alfalfa Complex Shaklee Herba Klorofil 1001 Manfaat

Assalamualaikum. Lama rasenye menyepi dari blogging. Taknak cerita lah sebab nye kalau cerita nampak nauu nak create alasan je hiksss. Ampunn. Takpee renew target nak update harihari pulakkk. Bewareeee hehehe. Harini nak cerita kebaikan Alfalfa Complex Shaklee taww.
Rasa macam harihari kat group sebelah ade yang tanya soalan cara nak banyakkan susu, milkbooster apa yang menjadi, jamu apa yang bf mommy makan tapi tak bagi efek pada ibu dan anak.



Alfalfa ni masyaAllah sangat hebat sampai digelar King of All Foods taw. Kenapa? Sebab die ade nutrient yang lebih dari pokok renek lain seangkatan dengannya. Akar die sangattt dalam mencecah 20 kaki ke dalam tanah, daripada situla die serap nutrient yang berbeza ni. Nutrient dalam tanah ni berbeza ikut kedalaman. Jadi makin dalam akar pokok,makin banyak jenis nutrien yang diserap tu. Haa hebat kan?
Perkataan Alfalfa tu sendiri yang diambil dari perkataan Arab Alfun yang membawa maksud seribu seribu. Sebab tulah Alfalfa ni ada seribu satu kebaikan.
Proses penghasilan Alfalfa Shaklee ni sangattt teliti. Untuk pastikan selamat, dari proses penanaman sampai lah proses jadi tablet tu, sangat dipantau. Proses saringan yang mesti dilepasi adalah pertama sekali bebas dari sebarang unsur racun serangga. Even sikit pun Shaklee akan discard the whole batch taw. Ketat sangat proses nak hasilkan Alfalfa Complex ni.

Kite nak share lah  mana tahuu ade makmak kat sini punn ade masalah kat atas jugak kan. So far dah bertahun-tahun kite duk makan Alfalfa Shaklee ni. Dulu zaman belum kawin amik as supplemen untuk masalah lain,pastu lepas kawin beranak, teruuuss je sambung consume untuk milkbooster. Memang alhamdulillah susu meriah tak pernah alami masalah susu kurang keee pam dapat sikit kee. Sekarang pulak df je, baru nk stockup sikit-sikit jadinya selalu sangat laa engorged,kadang-kadang ngeri nak telan, tapi kalau tak telan rase tak best,dilema sangat hehe. Badan pun rase best je harihari, sebab tu orang panggil die jamu moden. Jamu moden untuk apa? Haa dah kawin tu tawla kan....
Selain tu kene banyakkan minum air jugak. Eh tapi minum air banyak ni memang tak risau sangat, sebabnye dahagaaa je sepanjang masa. Hihi..Cara lain nak banyakkan susu mestila kene rajin pam taw, lagi tinggi demand lagi banyak production.
Selain tu Alfalfa ni jugak sesuai untuk

  • detoks darah,
  • detoks usus,
  • menurunkan kadar gula dalam darah, 
  • membantu mereka yang menghadapi masalah darah lambat membeku. Bila luka darah lambat berhenti mengalir,tandanya kekurangan Vitamin K. Dalam Alfalfa ni ada Vitamin k tersebut.
  • Mengeluarkan angin dari perut dan usus
  • Membantu memerangkap lemak dan kolesterol
Dannn paling best, selaluu kan dengar, yang muda,yang bujang,yang dah kawin,anak dua,anak sepuluh. Mesti pernah alami masalah keputihan,betul tak? Bonusss nyee alfalfa shaklee ni boleh bantu kurangkan ataupun testimoni kite sendiri taw, sangat berkesan kurangkan masalah keputihan. Sebab tu laa dari zaman mudaa duk amik alfalfa ni
tapii ada beza susu yang berkualiti dan tak ok. Nanti rase macam nak share skit la. Harap-harap mood rajin datang i
Nak cari alfalfa? Whatsapp je kite okay?


NINA FARHANA
017-9050763
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Kota Warisan, Sepang dan Nilai

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Comments

  1. Best jugak ye alfalfa ni. Bagus lah

    ReplyDelete
  2. Waah.. hebat tumbuhan alfalfa ni ye.. Alfalfa boleh banyakkan susu ibu2.. bagusnye

    ReplyDelete
  3. Nice Sharing (^_^)
    Alfalfa memang sangat bagus terutamanya untuk kaum wanita :)

    ReplyDelete
  4. Patutlah dapat gelaran raja segala tumbuhan

    ReplyDelete
  5. Saya pun amalkan alfalfa ni. Memang best sangat! :)
    Nice sharing

    ReplyDelete
  6. Wow hebatnya alfalfa ni, utamakan kualit produk

    ReplyDelete
  7. nice sharing. saya pon makan alfalfa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia