B-Complex Shaklee : Vitamin B Lengkap Dengan Asid Folik

Assalamualaikum. Selamat sejahtera untuk pembaca semua. Harini nak kenalkan satu supplemen yang sangat penting untuk ibu mengandung terutamanya. Ehhh no no bukan UNTUK ibu mengandung SAHAJA okeyy semuaaa orang pun sebenarnya amatlah perlu ambik B-Complex Shaklee ni. Tambahan TERUTAMANYA tu untuk ibu mengandung sebabnya dalam B-Complex Shaklee ni ada Asid Folik atau pun Folic Acid.


Rupenya Folic Acid yang duk ambik time pregnant tu salah satu dari 8 jenis Vitamin B yang perlu untuk keperluan badan. DANNNN salah faham pasal folic acid,HANYA perlu masa pregnant sahaja. Belum kahwin, muda mudi, baru kahwin, nak cuba mengandung, dah mengandung lagii lagii laa wajib ambik Vitamin B ni kerana perkembangan otak bayi berlau dengan sangat pesat semasa didalam kandungan.
Sumber: Google Image

Nanpak tak perkembangan pesat otak bayi berlaku semasa bayi didalam kandungan lagi. Oleh itu,jangan ambil mudah tentang kepentingan Asid Folik sepanjang tempoh kehamilan. Kekurangan Asid Folik semasa mengandung boleh mengakibatkan kecacatan pada otak dan saraf bayi. Sobs.

Badan kita tak boleh hasilkan Vitamin B sendiri, jadi perlu ambil dari sumber luar, contohnya sayur,kekacang,ikan ayam dan lain-lain lagi.
Ape Vitamin B yang ada dalam B Complex Shaklee ni? Ada 8 semuanya
B1
B2
B3
B5
B6
B12
BIOTIN
FOLIC ACID
Kenapa pentingnya semua Vitamin B ni diambil bersama? Sebab kalu tak cukup satu,fungsi setiap satu tu tak optimum. Teamwork tu penting.

Ada yang berfungsi untuk tingkatkan imun sistem,penting untuk pembinaan kulit,rambut kuku yang sihat. Nak tukarkan makanan pada tenaga pun perlukan bantuan Vitamin B ni taw. Yang paling buat omakk den tekojut, bile simptom kurang vitamin B ni adalah

  • Cepat sentap
  • Anxiety disorder(fikir negatif je)
  • Penat
  • Mengantuk
  • Kaki senang kebas-kebas 
  • PMS
Ohhh rupenye PMS yang overover tuu tak normal okayy. Do not blame your hormones. Hihi
Nampaknya ciri-ciri kekurangan tu sikit sebanyak ade, so lelajuu laaa kene klik order kikiki. Tu laa siapa cakap makan Vitamin B masa ngandung je penting. Laki pompuan,tua muda semuaaaa perlu taw.
Nak amik from food pun boleh,tapi kene makesure fresh foods taw sebab depa semua ni sangat sensitip. Haba,tekanan,toksin dari luar,semua boleh sebabkan termusnah semua Vitamin ni. Lagi satu sumber yang agak,agak senang nak makan, kekacang ler. Almond kaa, macadamia ka,one handful daily,thrice a day. Mahai taww kekacang ni semuaa walaupun namanya kacang,dalam roti pun ade B3 tapi yang added punya,bukan natural punya sebab proses tu dah hilangkan b3 dari tepung,sebab tepung kan kaler putih suci dah sedangkan semua vitamin ni ade warna tersendiri.
So the best is to opt for supplements lah. Dann supplements pulak kene lah yang lengkap adik beradik berlapan ni terutamanya Biotin. Dann dos yang ditetapkan macam BComplex Shaklee yang ikut saranan dos USRDA. Sebabkan "mereka" ni larut air, kene amik daily taw bukan sebulan sekali­čśé
Jomm lets be more healthy and provide nutrisi penting pada badan melalui MAKANAN PELENGKAP ie:supplements . Pilih yang terbaik­čĺ¬. Boleh baca mengenai B-Complex Shaklee di SINI

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Nak dapatkan supplemen tapi tak tahu apa yang sesuai dengan keperluan badan awak? Meh kite tolong, jangan sembarangan beli dari online platform taw, siapa yang nak guide awak nanti.

NINA FARHANA
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

COD: KAWASAN BERDEKATAN
POS SELURUH MALAYSIA

Comments

  1. I thought PMS is normal..rupanya x..huhu..tq for sharing

    ReplyDelete
  2. Saya makan b complex masa pregnant, ada tegur muka berseri-seri je. Hihi

    ReplyDelete
  3. ada anak ramai lg kena telan b complex untuk kasi cool..:)

    ReplyDelete
  4. kalau letih2 makan vitami B bagus kan. nanti dah tak lemau

    ReplyDelete
  5. Ooo, b complex ni bgs untuk mood ye..

    ReplyDelete
  6. B-Complex ni best kalau hadiah pada kawan yang selalu moody2 aje kerjanya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia