Carotomax Shaklee : Beta Carotene Dan Pelbagai Antioksidan Hebat

Harini kite nak perkenalkan salah satu produk yang tinggi antioksidan dari Shaklee iaitu Carotomax Shaklee. Nama lainnya Vitamin A. Apa kebaikan Carotomax Shaklee dan kenapa kita perlu amalkan setiap hari dan perlu diambil melalui supplemen instead of dari sumber asal.

Macam biasa, Vitamin A ni sama macam vitamin lain, badan tak dapat hasilkan sendiri jadi kene ambik dari sumber luar. Carotomax adalah campuran unik alpha-carothene,astaxanthin, beta-carothene, leuteine, lycopene dan zeaxanthin untuk menghasilkan carotenoid yang lengkap.
Contoh makanan yang banyak vitamin A ni bukan dari Carrot semata. Tak mencukupi ye. Antara sumber Vitamin A adalah
  • Hati lembu, 
  • hati ikan, 
  • salmon,
  • tumbuhan yang berwarna kekuningan,oren merah dan sewaktu dengannya.

Tapi perlu berhati-hati kalau ambil dari sumber hati ni sebab hati tempat toksin dikumpulkan. Tak elok ambil terlalu kerap dan dalam kuantiti yang banyak. Semua vitamin ni sensitif pada suhu, jadi proses untuk hasilkan makanan yang menggunakan haba sebenarnya dah musnahkan kebanyakan nutrien dalam makanan. Vitamin A umum tahu untuk kesihatan mata. Tapi sebenarnya banyak lagi fungsinya, antaranya

  • Untuk kulit cantik,
  • Penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan, 
  • meningkatkan sistem imun , 
  • melindungi dari rabun malam, 
  • mengelakkan masalah kelemumur, 
  • terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum

Antara tanda kekurangan Vitamin A adalah 
  • rabun malam, 
  • kerap selsema, 
  • kerap terkena ulser,
  •  masalah tidur atau insomnia, 
  • masalah jerawat
  • kulit bersisik
Awak ade ciri-ciri diatas? meh dapatkan Carotomax dari kite ok?

Nina Farhana
017-9050763
Pengedar Shaklee Sah Kawasan Salak Tinggi, Sepang,Kota Warisan dan Nilai

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Comments

  1. Carotomax ni memang sangat bagus untuk kesihatan mata
    Ramai yang ambil Carotomax untuk atasi masalah Rabun & Silau
    Majoriti lepas ambik Carotomax power mata akan berkurangan
    Alhamdulillah syukur ada Carotomax sebab susah nak cari suplemen yang sesuai untuk masalah mata

    ReplyDelete
  2. Waaah...baru tahu elok utk kulit jgk..

    ReplyDelete
  3. Saya suka makan hati ayam. Hmmm kena stop lah lepas ni. Tq sharing!

    ReplyDelete
  4. Saya pun suka hati ayam..lps ni kene lebih berhati hati..

    Oh, baru tahu, rabun mata boleh dikurangkan yr..power spek sy tinggi..

    Nk try lah mkn carotomax ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia