DTX Complex Shaklee : Ejen Detox Hati

Assalamualaikum,selamat sejahtera. Sebagai sambungan pengenalan produk dari Shaklee, harini giliran produk yang namanya DTX Complex. Boleh rujuk entri lepas di SINI untuk berkenalan dengan produk ini.Dengar nama pun dah taw kan, ade kaitan dengan detox ataupun detoks. Apa fungsi dan kebaikan DTX Complex ni dalam proses detox?
Mesti selaluuu sangat dengar perkataan detox kan? Detox ni proses buang toksin dari badan taw. Toksin tu datang dari mana? Makanan, ubatan, skincare,lifestyle dan macam macam lagi.



Kenapa penting sangat nak detox ni?
Organ yang jalankan proses detoks ni banyak tapi salah satunya adalah hati. Tapi hati ni bukan berfungsi untuk detox sematamata. Banyak lagi kerja yang dia buat. Sebab tu kita kena jaga hati kita,supaya dia boleh kerja dengan optimum. Makin banyak toksin yang kite ade,makin kuat hati kene bekerja. Jangan lupa vitamin yang larut lemak(A,D,E,K)pun diproses dihati sebelum diserap di usus.
So harini baru belajar pasal DTX Complex. Tengok nama pun tahu kan. DTX tu stands for detox. Kenapa penting nak ambik supplemen DTX ni?

DTX sebenarnya herba herba yang dah dikenalpasti dan digunakan untuk tujuan perubatan dah berzaman dah. Kandungan die
🌿 Milk Thistle : untuk membantu menjaga fungsi hati
🌿 Artichoke : membantu sel hati yang rosak untuk regenerate semula.
🌿 Turmeric : atau kunyit ada vahan aktif curcumin yang bersifat antibakteria,antikeradangan dan antikuman
🌿 LingZhi : untuk tingkatkan imuniti badan
🌿 Dandelion: membantu meningkatkan fungsi hati dan menurunkan paras gula dalam darag
🌿 Schizandra : bersifat antikeradangan dan antioksidan penting untuk proses detoks.

Semua herba ni perlu diambil dalam dose yang tertentu sahaja. Jadi dalam DTX Complex Shaklee ni dose yang selamat dan berkesan dan dapat membantu hati menjalankan proses dengan lebih optimum. Bila hati sihat, badan pun boleh jalankan proses lain dengan optimum. So,kalau makan supplemen,tapi takde kesan, kene detoks dulu okay?


Nak cari shaklee cari kite yeee 😘
NINA FARHANA
017-9050763
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI

#BuildByMe #SuperStarzFamily

Comments

  1. Dtx bagus untuk merawat masalah hati, jantung, paru-paru dan melancarkan fungsi2 organ2 penting dlm badan

    ReplyDelete
  2. Dtx bntu utk detox. Perlu jga hati kita sebaik mungkin.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia