Kebaikan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum. Harini kite nak share pasal kebaikan Omega Guard. Kenapa Omega Guard Shaklee? Ape beza dengan produk seumpamanya dipasaran?
Omega Guard adalah sejenis minyak ikan. Omega Guard mengandungi EPA dan DHA yang tertinggi antara produk seumpamanya dipasaran. Diperbuat daripada sisik ikan merah laut dalam. Kenapa Shaklee pilih ikan laut dalam? Kenapa bukan amik dari ikan kod?
Pertama sekali, Shaklee elakkan dari menggunakan minyak ikan dari sumber hati ikan kerana semua tahu, hati ni tempat toksin terkumpul. Kenapa kita nak ambik dari sumber yang berisiko sedangkan ada sumber lain yang lebih selamat? Selamat tetapi perlukan effort lebih sikit. Pilihan tempat pun sangat teliti, tempat yang takde pencemaran,jauh dari pembangunan,maksudnya risiko tu dah di minimize sebanyak mungkin. Sumber makanan dari laut pun ade risiko tambahan iaitu daripada logam berat. Sebab tu Shaklee ambik dari laut dalam, sangattt dalam sebab nak elakkan dari risiko diatas ni.
Ape fungsi minyak ikan ni ataupun Omega 3 yang ada didalamnya?
Betapa pentingnya bahan dalam minyak ikan ni,kalau bagitau konfem semua pernah dengar kan? DHA nama dia. DHA ni sangat penting untuk perkembangan otak,dan masa bila otak manusia berkembang pesat?
Dalam kandungan
Dan dari umur 0 bulan hingga setahun.
Sebab tu sangat ditekankan ibu ibu yang mengandung,yang menyusukan anak, ambik minyak ikan. Sangatt sangatt penting ye ibuibu semuaaa.
Omega Guard ni antara minyak ikan yang mengandungi DHA yang paling tinggi dan dari sumber yang sangat rare iaitu dari
IKAN MERAH LAUT DALAM
Dalam minyak ikan ade omega 3, "essential" fatty acids. Bila ade essential maksudnya badan kite perlu tapi tak boleh hasilkan. Ini lah fungsi makanan tambahan,sebagai pelengkap nutrisi. Dan kene amik DAILY.bukan seminggu sekali setahun sekali ye.
Ikut kajian,pemakanan kita harini sangat tak seimbang. Kite perlu ambik nisbah 1 omega 6: 1 omega 3. Realitinya harini kita ambik 16:1 😱
Nak dapat omega 6 dari minyak bunga matahari, bijirin dan sebagainya. Sumber omega 3 pulak dari ikan dan kekacang. Bukan kacang murah taw walnut laa macadamia okay. One handful paling sikit tiga kali sehari. Nangis tengok harga oi😭😭
Ape kebaikan omega 3?
💓 kawal keseimbangan hormon
💓 penting untuk perkembangan otak
💓 meningkatkan sistem imun dengan sifat anti keradangan
💓 menjaga kesihatan paru-paru
So, yang tengah mengandung,yang menyusukan baby,yang sihat,tua muda sangat sangat perluu consume minyak ikan taw.
Tapi sebelum consume tu tengok sumbernya dulu ok?😘😘

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Resepi Peria Katak Ubat Kencing Manis Tradisional

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia